Cancerul nu i-a curmat speranţa

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În faţa bolii suntem egali, pentru că ea nu alege şi nu întreabă. Nu contează veniturile, educaţia şi nici vârsta, căci necazul te loveşte chiar atunci când abia te-ai ridicat şi îţi intră în viaţă ca un musafir nepoftit, parcă hotărât să-ţi dea peste cap orice vis, cu orice preţ.
Să vezi sub numele tău, pe buletinul medical pe care tu sperai să scrie că ai o simplă răceală sau cel mult o anemie, verdictul acela cumplit numit cancer, care multora le dă fiori doar când aud de el, te poate marca pe viaţă.

Se spune că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce... Însă de multe ori mă întreb câte mai poate duce Raluca. Este o tânără de numai 24 de ani, cu un zâmbet de-a dreptul molipsitor, care până nu demult avea mereu la ea o glumă, sau o vorbă bună. Acum nu mai are curaj nici să spere la o minune...

„Am nevoie doar de puţină fericire şi linişte”

Poate că Dumnezeu a împovărat-o cu prea multe necazuri, nu i-a dat niciodată răgaz să-şi revină, să poată să o ia de la capăt şi să fie sigură că în secunda următoare viaţa nu-i mai dă încă o lovitură. O viaţă uşoară nu a avut niciodată, chiar dacă mulţi s-au lăsat înşelaţi de veselia ei sub care îşi ascundea atât de bine necazurile şi durerile. Până în urmă cu un an, Raluca a avut-o alături pe mama ei, o femeie blândă care ar fi mutat şi munţii din loc pentru unicul său copil pe care l-a crescut singură atâţia ani, fără să se plângă vreodată că îi este greu. „Îngerul meu”, aşa îi spune ea mamei care s-a stins anul trecut, după o luptă aprigă cu cancerul. Iar această boală perfidă parcă ţine morţiş să-i dea din nou viaţa peste cap Ralucăi. La jumătatea lunii noiembrie, după o tuse urâtă care nu-i dădea pace, a ajuns la secţia de Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean nr. 1 din Craiova. Din cauza stării grave şi pentru că ajunsese să scuipe sânge, medicii au supus-o unui examen la computerul tomograf. A urmat apoi o biopsie care le-a confirmat specialiştilor bănuielile - tumoră mediastino - pulmonară stângă. Pe scurt: cancer pulmonar. Diagnosticul dur a căzut ca un trăsnet pentru tânăra care abia prindea curaj să o ia din nou de la capăt. Ralucăi i-a fost dat să mai trăiască încă o dată prin suferinţa greu de imaginat prin care a trecut alături de mama ei. Acum a început o luptă cu propria-i viaţă. O luptă din care ea trebuie să iasă învingătoare. „Îmi doresc să mă privesc în oglindă şi să mă mai văd şi să ma aud din nou râzând cu poftă. Am nevoie doar de puţină fericire şi linişte... Oare cer prea mult?”, se întreabă Raluca.

„Vreau să trăiesc”

Singurul sprijin financiar pe care îl are este pensia bunicului, şi el bătrân şi bolnav, din care se descurcă cu greu să achite dările lunare. Bunica i-a părăsit şi ea în urmă cu doi ani. De prieteni care îşi doresc să o ajute nu duce lipsă, însă din păcate asta nu este de ajuns. Raluca are nevoie de tratament de specialitate care este costisitor şi pe care nu şi-l poate permite. Problemele care par că nu vor să se mai oprească au adus-o într-o puternică stare de depresie care îi agravează starea de sănătate. Câteodată se întreabă dacă mai are pentru ce să lupte, dacă mai are vreun sens, dacă nu nu cumva viaţa îi pregăteşte încă o lovitură urâtă pe care nu ar mai fi în stare să o suporte . Însă îşi aminteşte că ea vrea cu orice preţ să fie fericită. Îşi doreşte să aibă o familie frumoasă, să aibă copii cărora să le ofere dragoste aşa cum a învăţat de la mama ei: „Vreau să trăiesc... Vreau să mă fac bine... Vreau să am copii. Trebuie!”.

Raluca are nevoie de noi acum să poată merge mai departe. Are nevoie de o speranţă! Pentru mulţi dintre noi viaţa este ceva obişnuit, însă pentru ea mereu a fost o luptă. Oamenii cu suflet care vor să o ajute să urmeze tratamentul împotriva cancerului pulmonar cu care a fost diagnosticată, o pot face donând o sumă de bani, cât de mică în unul din conturile de mai jos:

Titular: Sîrbu Andreea Raluca, sucursala BCR Craiova

RO41RNCB0134095055660001 (LEI)

RO14RNCB0134095055660002 (USD)
Sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.