Controale în cabinetele medicilor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj au verificat în ultima lună mai multe cabinete ale medicilor de familie, dar şi spitale din judeţ. Controalele CAS au vizat, în primul rând, respectarea clauzelor contractuale, pentru neregulile constatate fiind aplicate o serie de sancţiuni.
Ca în fiecare lună, inspectorii Casei de Asiguri de Sănătate au trecut pragul mai multor unităţi care oferă servicii medicale, printre care şi Spitalul Municipal din Băileşti. Printre altele, inspectorii CAS Dolj au verificat pe parcursul acestor acţiuni de control modul în care se acordă serviciile medicale, corespondenţa între serviciile solicitate pentru decontare de furnizori şi cele efectuate în mod real, precum şi modul în care au fost respectate de furnizor condiţiile existente la momentul evaluării. În luna octombrie a.c. au fost efectuate 23 acţiuni de control la furnizorii de servicii medicale.

Au fost descoperite mai multe nereguli

Cu această ocazie au fost verificaţi 12 furnizori de servicii medicale în asistenţa medicală primară, constatându-se mai multe deficienţe. Printre acestea se numără nerespectarea programului de activitate a cabinetului, raportarea unor servicii medicale care nu s-au regăsit în evidenţele cabinetelor medicale sau transferul unor pacienţi fără acordul acestora. O altă deficienţă descoperită constă în prescrierea unor medicamente compensate 90% unor pacienţi care realizează şi alte venituri în afara celor din pensii până la 700 de lei.

Pentru serviciile medicale raportate şi neefectuate, furnizorii au fost sancţionaţi cu avertisment scris, iar acolo unde au fost identificate serviciile respective s-a dispus ca măsură recuperarea contravalorii acestora. Contravaloarea medicamentelor compensate 90% prescrise de medicii de familie pensionarilor care realizează şi alte venituri în afara celor din pensii se va recupera de la persoanele care au beneficiat nelegal de compensarea suplimentară de 40%.

Semnătura pacienţilor lipsea din registrul de consultaţii

 Controalele demarate de Casa de Asigurări de Sănătate Dolj au vizat şi trei furnizori de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate – specialităţi clinice, constatându-se, printre altele raportarea de servicii medicale pentru care nu erau completate corect şi complet documentele justificative la nivelul cabinetului. Totodată, în unele cazuri s-a constat că lipsea semnătura pacienţilor în registrul de consultaţii. Pentru toate acestea, inspectorii CAS au dispus ca furnizorii verificaţi să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Tot luna trecută au fost verificaţi doi furnizori de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate – medicină dentară constatându-se că sunt respectate clauzele contractului de furnizare de servicii medicale încheiat cu CAS Dolj.

Două spitale au fost verificate de inspectorii CAS

De vizita echipelor de control nu au scăpat nici unităţile sanitare cu paturi. Doi furnizori de servicii medicale spitaliceşti au fost verificaţi. Potrivit reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, în urma controlului efectuat la Spitalul Municipal Calafat s-a constatat că unele foi de observaţie ale pacienţilor nu sunt completate cu prescripţiile medicale şi concediile medicale acordate pacienţilor la externare, iar diagnosticul la externare nu este susţinut cu examene clinice şi radiologice. În urma controlului efectuat la  Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare s-a constatat lipsa semnăturii pacienţilor în registrul din Camera de gardă. Urmează ca furnizorii verificaţi să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În luna octombrie au fost efectuate patru controale operative la furnizorii de servicii medicale şi medicamente compensate şi gratuite în tratamentul ambulatoriu, constatându-se că sunt respectate clauzele contractului de furnizare de medicamente compensate şi gratuite în tratamentul ambulatoriu încheiat cu CAS Dolj.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.