Fumatul duce la 'degradarea' creierului

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, arată cercetători de la King's College din Londra. Studiul lor a fost publicat în 'Age and Aging'.

Un studiu desfăşurat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiune arterială ridicată şi erau supraponderale a arătat că şi aceste aspecte păreau a afecta creierul, dar în proporţie mai mică. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că oamenii trebuie să fie avertizaţi că stilul de viaţă poate duce la degradarea atât a psihicului, cât şi a corpului. Ei au studiat legăturile dintre probabilitatea unui infarct şi a unui atac cerebral şi starea creierului.

Au fost strânse date despre sănătatea şi stilul de viaţă al unui grup de persoane de peste 50 de ani, care au fost supuse unor teste precum învăţarea unui număr cât mai mare de cuvinte şi nume de animale într-un minut. Ele au fost testate din nou după patru şi opt ani. Rezultatele au arătat că riscul unui infarct sau al unui atac cerebral era 'legat în mod semnificativ de declinul cognitiv': cei care prezentau riscul cel mai ridicat au fost cei cu cel mai mare declin. Studiul a mai arătat că există 'o legătură semnificativă' între fumat şi rezultate mai slabe la teste. Dr Alex Drega, unui dintre cercetători, spune: 'Declinul cognitiv devine mai frecvent cu vârsta...Am identificat un număr de factori de risc ce ar putea fi asociaţi cu declinul cognitiv, toţi putând fi modificaţi. Oamenii trebuie avertizaţi că este necesar să schimbe ceva în viaţa lor fiindcă riscă să li se degradeze capacităţile cognitive.'

Dr Simon Ridley, de la Alzheimer's Research UK, arată că 'cercetările au arătat în mod repetat legătura dintre presiunea arterială ridicată şi riscul crescut de declin cognitiv şi demenţă, iar acest studiu vine să întărească această evidenţă'. 'Declinul cognitiv odată cu îmbătrânirea poate duce la demenţă şi studierea factorilor legaţi de acest declin poate fi crucială pentru identificarea unor metode de prevenire a acestei stări nedorite', adaugă el.

Alzheimer's Society mai spune că 'toţi ştiu că fumatul, presiunea sanguină ridicată, nivelul mare de colesterol şi o masă corporală mare fac rău la inimă. Acest studiu confirmă ceea ce se ştia deja şi, în plus, arată că ele pot face rău şi la cap. Una din trei persoane de peste 65 de ani poate dezvolta o formă de demenţă, dar există lucruri pe care le pot face ca să reducă riscul apariţiei acesteia'.

'Consumul unei hrane echilibrate, menţinerea unei greutăţi sănătoase, practicarea unei forme de mişcare, verificarea regulată a tensiunii arteriale şi a colesterolului şi abţinerea de la fumat pot face diferenţa', încheie Alzheimer's Society.AGERPRES

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.