Acţiuni rutiere în Dolj sub egida TISPOL. Peste 1.000 de şoferi au fost testaţi cu etilotestul

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Pe parcursul unei operaţiuni de anvergură, derulată la nivel naţional în perioada 10 – 16 decembrie,sub egida TISPOL (Asociaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), poliţiştii doljeni de la Rutieră au aplicat amenzi în valoare de peste 60.000 lei şi au reţinut 29 permise de conducere. Peste 1.000 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, întrucât alcoolul la volan este una dintre principalele cauze ce stau la baza producerii accidentelor de circulaţie cu urmări grave.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în perioada 10–16.12.2012, pe raza judeţului au fost executate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea consumului de băuturi alcoolice şi droguri de către conducătorii auto, în cadrul Calendarului de Operaţiunii al TISPOL (Asociaţia Poliţiilor Rutiere din Europa) – TISPOL – LIFE SAVER, activităţi în care au fost angrenaţi 42 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră ale Inspectoratului.

“Pe parcursul acţiunilor au fost opriţi şi testaţi cu aparatul etilotest 1.212 conducători auto, fiind constatate 875 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 60.240 lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 29 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare din cauza defecţiunilor tehnice constatate la autovehicule”, a declarat comisar şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În plus, poliţiştii au constatat şi trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au întocmit dosare penale, în toate cele trei cazuri fiind vorba despre conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.