Latest

latest

Bulgaria construieşte un drum expres în continuarea podului Calafat – Vidin

joi, 20 decembrie 2012

/ by Calafat News

Bugaria a demarat proiectul de execuție al unui drum expres, care va lega Podul Calafat – Vidin de orașul Botevgrad, unde se va intersecta cu Autostrada A2 Hemus, inforemază NewsIn. Deocamdată, autoritățile din țara vecină au demarat faza I a proiectului, ce constă în construirea a două secțiuni din acest drum.
Cele două secțiuni sunt cuprinse între Ruzintsi și Montana, cu o lungime de 40,3 kilometri, respectiv între Montana și Vratsa, cu o lungime de 28,7 kilometri.
Cei 69 de kilometri de drum expres vor avea aproape caracteristicile unei autostrăzi, întregul sector fiind proiectat pentru o viteză de 120 km/oră și o lățime a drumului de două benzi pe sens, a câte 3,75 metri fiecare.
Drumul expres Vidin – Botevgrad face parte din sectorul sudic al Coridorului IV Paneuropean, care ar trebui să continue și cu o autostradă între Calafat și Lugoj, respectiv între Sofia și Salonic (Grecia) și între Sofia și Istanbul. Lucrările la Podul Calafat – Vidin sunt aproape de finalizare, iar deschiderea circulației pe acesta se va face în mai 2013.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!