News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Preţul energiei electrice creşte la 1 ianuarie cu 10%

Preţul energiei electrice creşte la 1 ianuarie cu 10%


Majorarea preţului energiei electrice, la 1 ianuarie, va fi de 10%, întrucât pe lângă creşterea de 6% determinată de recunoaşterea unor costuri mai mari de producţie de către ANRE, va avea impact pe factură şi suplimentarea ajutorului acordat de stat producătorilor de energie regenerabilă.
„Pentru o factură lunară medie de 40 de lei aferentă unui consum de 100 KWh, creşterea, la 1 ianuarie, va fi de patru lei“, a declarat ieri Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE.
Anterior, ANRE a anunţat că de la 1 ianuarie consumatorii de energie electrică în regim reglementat, respectiv populaţia şi instituţiile publice, vor plăti cu 6% mai mult întrucât autoritatea de reglementare recunoaşte costuri mai mari pentru producători.
În plus, preţul final, achitat de consumatori, va include şi majorarea sprijinului acordat producătorilor de energie regenerabilă, prin sistemul certificatelor.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu