News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

IRES: 88% dintre români au petrecut Crăciunul acasă, în familie

IRES: 88% dintre români au petrecut Crăciunul acasă, în familie


Aproximativ 88% dintre români au petrecut Crăciunul acasă, în familie, 8% au mers în vizită la rude sau prieteni şi doar 2% au fost în vacanţă, arată o anchetă realizată pe un eşantion de 1.145 de persoane de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), potrivit NewsIn.
Cei mai mulți români (49%) au cheltuit pentru Crăciunul din acest an între 100 și 500 de lei. Doi din zece români au cheltuit cel mult 1.000 de lei, iar 6% au alocat pentru această sărbătoare până în 1.500 de lei. Sume mai mari au alocat doar 5% dintre respondenți. Totuși, 17% dintre participanții la studiu spun că au cheltuit pentru Crăciunul din acest an sub 100 de lei.
Pentru 40% dintre respondenți, bugetul alocat pentru Crăciunul din acest an a fost mai mic decât cel de anul trecut.  Potrivit studiului, 12% dintre români recunosc că bugetul din acest an nu le-a permis nici măcar strictul necesar pentru Crăciun.
Peste jumătate dintre români (57%) consideră că actuala criza economică le-a afectat mult (28%) și foarte mult (29%) modul în care petrec Crăciunul.
Totodată, trei sferturi dintre români au cumpărat în acest an cadouri pentru cei dragi, de Crăciun şi mai mult de jumătate (57%) dintre cei chestionați au primit, la rândul lor cadouri, din partea celor dragi.
Ancheta a avut loc în 27 decembrie pe un eşantion de 1.145 persoane de 18 ani și peste, eroarea maximă tolerată fiind de ± 2,9%.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu