News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Măsuri pentru protecţia pacienţilor cu HIV

Măsuri pentru protecţia pacienţilor cu HIV


După ce Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a lansat un avertisment privind întocmirea necorespunzătoare a adeverinţelor pentru instituţiile non-medicale, necesare pacienţilor infectaţi cu HIV, Ministerul Sănătăţii a luat act de această decizie.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că au luat act de avertismentul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) Ministerul Sănătăţii şi consideră justificată sancţiunea CNCD apreciind că este responsabilitatea fiecărui cadru medical să protejeze pacienţii şi să păstreze confidenţialitatea afecţiunilor de care aceştia suferă.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că vor face toate demersurile pentru atenţionarea medicilor de a elimina diagnosticul „infecţie cu HIV” din adeverinţele medicale solicitate de persoanele infectate, ca documente necesare pentru diverse ocazii – înscriere la şcoală, angajare, înscriere la cursuri de formare profesională.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii va transmite către unităţile sanitare o circulară de avertisment pentru medicii prescriptori.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu