Latest

latest

Măsuri pentru protecţia pacienţilor cu HIV

joi, 27 decembrie 2012

/ by Calafat News

După ce Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a lansat un avertisment privind întocmirea necorespunzătoare a adeverinţelor pentru instituţiile non-medicale, necesare pacienţilor infectaţi cu HIV, Ministerul Sănătăţii a luat act de această decizie.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că au luat act de avertismentul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) Ministerul Sănătăţii şi consideră justificată sancţiunea CNCD apreciind că este responsabilitatea fiecărui cadru medical să protejeze pacienţii şi să păstreze confidenţialitatea afecţiunilor de care aceştia suferă.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că vor face toate demersurile pentru atenţionarea medicilor de a elimina diagnosticul „infecţie cu HIV” din adeverinţele medicale solicitate de persoanele infectate, ca documente necesare pentru diverse ocazii – înscriere la şcoală, angajare, înscriere la cursuri de formare profesională.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii va transmite către unităţile sanitare o circulară de avertisment pentru medicii prescriptori.
Sursa:cvlpress.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!