Podul Calafat-Vidin va fi dat in folosinta in mai 2013

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus


Podul Calafat-Vidin, care leaga Bulgaria de Romania, va fi dat in folosinta in mai 2013, a anuntat ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski. 

In contextul in care vor fi conditii meteorologice favorabile, constructiile vor putea fi finalizate pana la sfarsitul lunii decembrie a acestui an, a precizat Moskovski, potrivit Novinite.

Oficialul a amintit ca intrastructura rutiera care face legatura cu podul a fost deja construita in ambele tari.

Podul Calafat-Vidin este al doilea pod construit peste Dunare intre Romania si Bulgaria.

Peste 100.000 de vehicule ar urma sa traverseze anual acest pod.

Podul va scurta semnificativ distanta dintre vestul si sud-estul Europei, iar distanta dintre Vidin si Calafat va putea fi parcursa in cateva minute.

Costul constructiei este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgareasca plateste circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman. 

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.