News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Podul Calafat-Vidin va fi dat in folosinta in mai 2013

Podul Calafat-Vidin va fi dat in folosinta in mai 2013Podul Calafat-Vidin, care leaga Bulgaria de Romania, va fi dat in folosinta in mai 2013, a anuntat ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski. 

In contextul in care vor fi conditii meteorologice favorabile, constructiile vor putea fi finalizate pana la sfarsitul lunii decembrie a acestui an, a precizat Moskovski, potrivit Novinite.

Oficialul a amintit ca intrastructura rutiera care face legatura cu podul a fost deja construita in ambele tari.

Podul Calafat-Vidin este al doilea pod construit peste Dunare intre Romania si Bulgaria.

Peste 100.000 de vehicule ar urma sa traverseze anual acest pod.

Podul va scurta semnificativ distanta dintre vestul si sud-estul Europei, iar distanta dintre Vidin si Calafat va putea fi parcursa in cateva minute.

Costul constructiei este estimat la circa 273 de milioane de euro, din care partea bulgareasca plateste circa 225 de milioane de euro, iar restul revine statului roman. 

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu