Vreme caldă pentru decembrie, dar se întorc ninsorile. Iată PROGNOZA METEO pe trei zile

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Joi, începe să se facă simţit aerul polar, astfel că temperaturile scad îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, dar chiar şi aşa maximele tot peste normă se situează, şi anume, între 1 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, şi în dealurile subcarpatice din sud. Va fi înnorat, dar mai răzbate şi soarele când şi când, iar pe arii restrânse în sud-vest, centru şi izolat si în rest, va ploua. La munte, reapar ninsorile, dar pe arii restranse si slabe, in special în Carpatii Orientali.

Bucureşti

În Bucureşti şi nori şi soare, iar spre seară, trecător, va ploua slab. Maxima va fi atinsă însă până atunci 8...9 grade, ceea ce înseamnă aproximativ 5 grade peste ce ar fi normal să avem la această dată.

MUNTE

Vremea se răceste uşor şi în zona montană, dar chiar şi aşa valorile termice se vor menţine peste cele specifice sfârşitului lunii decembrie. Cerul va prezenta înnorări temporare si pe arii restranse se vor semala precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă. În nordul Carpaţilor Orientali, dar şi în zona montană înaltă vor predomina ninsorile.

Stratul de zăpadă s-a tasat, iar pe creste la înălţimi de peste 1800 sunt posibile avalanşe de topire, riscul pe o scara de la 1 la 5 fiind 3, adică însemnat. Oricum încă este zăpadă suficientă, ce masoară 51 cm la Sinaia Cotă, 39 cm la Predeal, 12 cm la Poiana Braşov, 23 cm la Păltiniş, 20 cm la Straja şi 18 cm la Arieşeni.

REGIUNI

În Banat şi Crişana temperatura aerului va fi mai scăzută cu aproximativ 5 grade faţă de ieri. Astfel la amiază se vor înregistra 7 grade la Timişoara, 5 grade la Oradea şi la Bistriţa, Sibiu şi Braşov şi 1 grad la Miercurea Ciuc. Când şi când şi pe arii restrânse vor cădea ploi slabe de scurtă durată, iar pe crestele munţilor îşi fac apariţia fulgii de nea.

În sudul ţării valorile termice se menţin peste normele climatologice ale datei. Maxime care în zonele deluroase vor fi de 10...11 grade, iar la câmpie puţin mai rece, între 6 si 9 grade. Va fi şi soare, dar şi nori, iar dimineaţa în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă. Spre seară sunt condiţii pentru câţiva stropi de ploaie.

În Dobrogea o zi frumoasă şi caldă pentru această dată. Spre seară vor fi condiţii să plouă slab, maximele, comparabile cu cele de ieri, vor fi de 11 grade în Constanţa şi de 9 grade la Tulcea.

Şi Moldova are parte de iarnă blândă în aceste zile. Temperaturile se menţin destul de ridicate şi astăzi – maxime în general între 6 şi 9 grade, posibil mai scăzute în zonele joase, unde din nou ceaţa ar putea persista.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri vremea schimbă foia – se răceşte în mai toată ţara, iar aspectul zilei va fi dominat de nori şi de ceaţă. Precipitaţiile nu vor întârzia să apară, dar vor fi slabe cantitativ - sub formă de lapovita şi ninsoare, în nordul, nord-estul ţării şi în zonele de munte, iar în sud-vest va ploua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 în Suceava şi 9 grade la Piteşti.

Şi în Bucureşti o zi cu nori şi ceaţă, iar spre seară şi noaptea poate chiar să plouă slab. Temperatura aerului mai scăzută decât în zilele precedente se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Răcirea vremii continuă sâmbătă, asta înseamnă maxime între minus 5 şi 5 grade şi minime sub limita gerului în nord-est şi în depresiuni. În sud-vest si sud vor fi precipitaţii slabe mixte şi doar izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, cerul va prezenta înnorări temporare în prima parte a zilei, maxima comparabilă cu cea de vineri va fi de 3...4 grade. 

Europa

În Europa vremea este relativ caldă pentru sfârşitul lunii decembrie, dar capricioasă în vestul, centrul şi nordul continentului. În aceste zone vântul suflă în rafale şi temporar va ploua, iar în Peninsula Scandinavă şi nordul Rusiei va ninge. În capitala regatului unit, din nou ploaie şi o maximă de 8 grade, iar la Paris vântul suflă cu putere, dar până la amiază mercurul din termometre va urca până la 11 grade. Plouă local în centru, iar vântul este activ, însă în continuare valorile termice se vor menţine ridicate, maxime de 4...5 grade, chiar 9 grade în Berlin. La Oslo deşi se arată soarele vremea se răceşte, astfel la amiază nu vor fi mai mult de minus 2....minus 1 grad. În sud şi sud-est, o zi în general frumoasă, cu soare şi ploi răzleţe şi de scurtă durată. Se anunţă soare întrega zi la Madrid şi 10 grade, cer parţial noros şi o maximă de 17 grade la Roma, iar la Atena va fi o după-amiază caldă tot cu 17 grade în termometre. 

Tendinţa

O masă de aer desprinsă din zona cercului polar va ajunge la noi în ţară de vineri seară, dar nu va rămâne prea mult pe meleagurile noastre deoarece o alta mai caldă va ajunge la noi în preajama anului nou. Astfel, vremea începe să se răcească de vineri, iar valorile termice se vor aproapia de cele obişnuite la această dată - asta înseamnă minime negative între minus 12 şi minus 2 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul valorii de minus 18 grade şi maxime între minus 4 şi 6 grade. Presiunea atmosferică va creşte, asta înseamnă precipitaţii puţine, dar noaptea şi dimineaţa în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Spre anul nou şi în primele zile din 2013, vremea ar începe să se încălzească din nou, îndeosebi la deal şi la munte, dar despre asta mai avem timp să mai vorbim, deocamdată bucuraţi-vă de vremea bună şi de sărbători.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.