News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Accident mortal în Galicea Mare

Accident mortal în Galicea Mare


O femeie de 76 de ani, din comuna Galicea Mare, şi-a pierdut viaţa, sâmbătă după-amiază, în urma unui accident de circulaţie petrecut în localitate. Potrivit poliţiştilor, victima a fost surprinsă şi lovită în timp ce încerca să traverseze neregulamentar drumul naţional de conducătorul unui autoturism Volkswagen, care este acum cercetat pentru ucidere din culpă. Din analiza efectuată de poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, traversarea neregulamentară este a doua cauză ce a stat la baza accidentelor grave petrecute pe parcursul anului 2012, soldate cu 11 decese. În total, anul trecut, 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie petrecute pe drumurile din Dolj, cu patru mai puţine decât în anul precedent.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, Florin Nicola, de 44 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen Tiguan, pe DN 56, prin comuna Galicea Mare, a accidentat-o mortal pe Margareta Putere, în vârstă de 76 de ani, din localitate. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că victima s-a angajat neregulamentar în traversarea drumului naţional şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pe numele lui au fost întocmite acte de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

 70 de persoane au murit în accidente rutiere, anul trecut

Analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier Dolj privind accidentele de circulaţie cu urmări grave înregistrate pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului, arată că traversarea neregulamentară este pe locul al doilea într-un „top negru” al cauzelor ce au stat la baza producerii tragediilor pe drumurile publice. Astfel, în anul 2012, pe drumurile din judeţ au fost înregistrate 269 de accidente grave, în urma cărora 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, 246 de persoane au fost rănite grav şi alte 87 au suferit leziuni uşoare. Se înregistrează o uşoară scădere faţă de anul 2011, când au fost înregistrate 270 de accidente grave, în care au pierit 74 de persoane, 234 au fost rănite grav şi alte 115 uşor.

În ciuda nenumăratelor acţiuni preventive efectuate în trafic, principala cauză generatoare de tragedii pe drumurile publice rămâne viteza – în cele două variante incriminate de lege – excesivă şi/sau neadaptată la condiţiile de drum, urmată de traversarea neregulamentară, pe locul al treilea fiind neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversare pe „zebră”. Vitezomanii au produs cele mai multe accidente grave pe parcursul anului trecut, 70 la număr, soldate cu 18 morţi şi 109 răniţi grav şi uşor. Pietonii care au încercat să traverseze aiurea străzile, drumurile naţionale sau pe cele europene au căzut victime în 45 de accidente grave. Pentru 11 din ei acest lucru a fost fatal, 34 s-au ales cu răni grave şi numai unul a scăpat cu leziuni uşoare. Alţi 24 de pietoni au fost răniţi şi unul a decedat din cauza conducătorilor auto care nu le-au acordat prioritate atunci când încercau să traverseze strada regulamentar. Reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că, în continuare, poliţiştii de la Rutieră vor desfăşura, zilnic, acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu urmări grave, încercând să-i facă atât pe şoferi, cât şi pe pietoni să conştientizeze că respectarea prevederilor legale le poate salva viaţa.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu