News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Amendă de 30.000 de lei pentru revelionul cu bucătari alungaţi din Dolj

Amendă de 30.000 de lei pentru revelionul cu bucătari alungaţi din Dolj


Restaurantul din Podari unde în noaptea de Revelion a izbucnit un scandal între pesonalul localului şi clienţi, care au reclamat că au primit doar peşte stricat, a fost amendat cu 30.000 de lei de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, pentru "prestarea de servicii în mod necorespunzător".

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a început verificări la Palatul RSR din Podari după ce persoanele care au petrecut Revelionul acolo au reclamat că au primit doar un fel de mâncare, respectiv peşte stricat, iar în urma controlului s-a decis aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei. "În urma controlului am decis să amendăm firma care administrează localul cu 30.000 de lei, pentru modul în care a fost organizată petrecerea. Mai precis, sancţiunea a fost aplicată pentru neinformarea corespunzătoare a consumatorilor, nerespectarea condiţiilor contractuale şi prestarea de servicii în mod necorespunzător. Deocamdată nu putem vorbi despre acordarea despăgubirilor către clienţi pentru că nu a fost depusă nicio plângere la noi şi nu a cerut nimeni banii înapoi", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu.

Potrivit acestuia, în urma verficării documentelor de provenienţă a mărfii şi a certificatelor de conformitate s-a stabilit că mâncarea servită la masa de Revelion respecta termenul de valabilitate. Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat. Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert. Oamenii susţin că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi. "Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputaţie bună”, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat.
Oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri. De teama oamenilor, personalul localului a plecat din restaurant.
"Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-au spus că managerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor", a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu. Costi Gheorghe, patronul localului, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienţi care erau băuţi şi drogaţi şi care au intrat în bucătăria restaurantului şi au aruncat pe jos tăvile cu mâncare, astfel că nu au mai rămas alimente pentru servirea clienţilor. "Noi am cumpărat toate alimentele din hypermaketuri cunoscute şi avem facuturi. Nu am dat mâncare stricată. Totul a pornit de la un grup de aproximativ 40-50 de persoane. Erau băuţi şi drogaţi şi au intrat puşi pe scandal în bucătărie şi au început să arunce tăvile cu mâncare pe jos. Au aruncat şi au şi furat, aşa că noi nu am mai avut ce să mai servim la felurile următoare. Apoi toată lumea s-a revoltat. Eu am fost în local, dar nu am putut controla situaţia pentru că am zis că dacă intervenim în forţă se va ajunge la acte de violenţă şi nu am vrut", a afirmat Costi Gheorghe. El a mai spus că oamenii au devastat bucătăria şi au furat tot ce au găsit, inclusiv sacii cu cartofi, condimentele şi murăturile din beci. "Mi-au furat inclusiv oale, un expresor, un feliator, o maşină de tocat. De asemenea, din bar mi-au luat toate băuturile pe care le-au găsit: sticle de vin, diverse sortimente de spirtoase, ba chiar au furat şi sacii de cartofi, condimentele şi murăturile din beci. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea şi organizez evenimente de peste zece ani", a mai spus patronul localului.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu