News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Evaluarea Naţională 2013: Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a

Evaluarea Naţională 2013: Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a


Elevii care vor termina clasa a VIII-a în acest an se vor putea înscrie la evaluarea naţională între 17 şi 19 iunie, potrivit calendarului de desfăşurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul al Educaţiei.

În data de 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba şi literatura română - probă scrisă, în 26 iunie cea la Limba şi literatura maternă - probă scrisă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, iar în 27 iunie proba scrisă la matematică.  Afişarea rezultatelor se va face, potrivit ordinului fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, în 29 iunie până la ora 16,00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile până la ora 20,00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 iulie.  Comisiile judeţene şi cea a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video funcţionale a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

Evaluarea naţională pentru anul şcolar 2012 - 2013 va începe cu proba scrisă la limba şi literatura română care va avea loc în data de 25 iunie.

Înscrierea la evaluarea naţională se va face în perioada 17 - 19 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, publicat pe site-ul MECTS.

Proba la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţională va fi susţinută pe 26 iunie, iar cea la matematică pe 27 iunie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 29 iunie până la ora 16,00, iar depunerea contestaţiilor în aceaşi zi până la ora 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 30 iunie - 2 iulie, iar afişarea rezultatelor finale după contestaţii - în 3 iulie.

Potrivit calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, înscrirea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământ special se va face între 11 şi 13 iulie, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi între 8 şi 10 iulie.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora asistaţi de diriginţi se va face în perioada 5 - 9 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe la centrul special desemnat.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie.

Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie.

Dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizaţi candidaţii se vor putea depune între 17 iulie şi 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinşi în prima etapă va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va face în 5 - 6 septembrie.

Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului şcolar 2013 - 2014 pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă se va face între 24 şi 26 iulie.
Sursa: realitatea.net
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu