News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Calafatul încearcă să obţină bani din taxa de pod

Calafatul încearcă să obţină bani din taxa de pod

Una din principalele probleme pe care le va întâmpina comunitatea din Calafat şi administraţia locală odată cu începerea funcţionării podului este dispariţia taxei de tranzit destinată autovehiculelor care tranzitau oraşul prin punctul de frontieră . Această taxă insumeaza peste 20 miliarde lei vechi pe an iar banii conform unei hotărâri de consiliu erau folosiţi cu destinaţie specială numai pentru investiţii. Apariţia podului duce la dispariţia acestei taxe deoarece autovehiculele nu vor mai folosi drumuri ale municipalităţii pentru a ajunge la pod ci ale ministerului transporturilor .Pierderea financiară este una drastică şi înseamnă un dezastru pentru Calafat mai ales în condiţiile crizei care a dus la o semnificativă scădere a încasărilor din taxe şi impozite locale. Cu toate acestea,primarul Mircea Guţă împreună cu ministrul Mihai Voicu au demarat deja o serie de consultări cu oficialii ministerului transporturilor prin care doresc ca o parte din încasările realizate prin trecerea podului Calafat-Vidin să fie redirecţionate către bugetul Calafatului.
Sursa:ziaruldecalafat.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu