News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ISJ Dolj încearcă să ţină sub control fenomenul violenţei în şcoli

ISJ Dolj încearcă să ţină sub control fenomenul violenţei în şcoli


În anul şcolar anterior, în şcolile din România au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri de violenţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, la nivelul judeţului nostru, în primul semestru al acestui an, situaţia a fost ţinută sub control astfel că nu s-au înregistrat cazuri grave de violenţă între elevi. “Fenomenul violenţei în şcoli, dar şi abandonul şcolar au fost de fiecare dată o prioritate atât pentru ISJ, cât şi pentru managerii unităţilor de învăţământ. Bineînţeles acest lucru se întâmplă cu ajutorul autorităţilor care au grijă să stopeze şi chiar să prevină violenţa în unităţile de învăţământ. Noi încercăm să ţinem sub control orice fel de eveniment privind violenţa. În semestrul I am reuşit să ţinem sub control numărul absenţelor raportat faţă de anul precedent a fost în scădere, în ceea ce priveşte violenţa în şcoli nu am avut evenimente deosebite. Poate au mai fost diferite animozităţi la nivelul unor unităţi de învăţământ, dar nu care să iasă din tiparele regulamentelor şcolare şi să avem sesizări din partea organelor de lege. Acel lot de directori care şi-au început mandatul la 1 septembrie, au primit solicitări să fie atenţi la tot ceea ce înseamnă violenţă şi abandon. Drept urmare, am reuşit să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem probleme deosebite”, a declarat Nicuşor Cotescu, inspectorul şcolar general adjunct.

 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat cu puţin timp în urmă, că în cazul în care nici camerele de supraveghere şi nici prezenţa paznicilor nu dau roade pentru reducerea violenţei, se gândeşte la o măsură mai drastică, care va afecta nu doar pe copii, dar şi pe părinţii acestora, sistarea sprijinului financiar acordat de stat. “Ne gândim la pedepsele de tipul suspendării alocaţiei dacă nu reuşim să ne înţelegem nici cu copilul, nici cu părintele”, a declarat Remus Pricopie în cadrul unei emisiuni.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu