News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

RCA se scumpeşte cu 30%

RCA se scumpeşte cu 30%


Preşedintele Astra Asigurări, Iulius Bucşa, a arătat, pentru „Capital”, că noile reglementări privind subscrierea poliţelor de răspundere civilă auto vor conduce la o creşterea a preţurilor de până la 30%. „Evoluţia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% în ceea ce priveşte poliţa RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preţuri similare anului 2012”, spune preşedintele Astra Asigurări. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis să impună societăţilor de asigurare să vândă poliţele RCA la un preţ care să permită obţinerea unui minim profit. Cu alte cuvinte, în funcţie de daunele pe care le plătesc, de mărimea portofoliului de clienţi şi de costurile de emitere, fiecare companie în parte îşi va calcula un preţ de echilibru, sub care nu va putea vinde RCA. Cu cât daunalitatea este mai mare, cu atât şi preţul va fi mai mare. Per ansamblu, specialiştii se aşteaptă ca preţul RCA să crească cu până la 40%, lucru deloc anormal având în vedere că în România rata daunei este de 146%, ceea ce înseamnă că, pe zona RCA, asigurătorii plătesc, în medie, cu 46% mai mult decât încasează din primele de asigurare.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu