Bulgaria insistă pentru cea mai mare parte din taxele pentru podul Calafat-Vidin

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Pod Calafat - Vidin
Pod Calafat - Vidin

Este normal ca veniturile din taxe colectate pentru traversarea podului Calafat-Vidin să fie împărţite între Bulgaria şi România proporţional cu investiţiile făcute de cele două ţări, susţine ministrul bulgar al transporturilor Ivailo Moskovski, într-un interviu publicat vineri de agenţia Focus.

Parlamentul de la Sofia a adoptat joi demisia guvernului premierului Boiko Borisov, dar miniştrii din actualul cabinet rămân în funcţie până alegerea unui nou executiv.

Moskovski afirmă că există o înţelegere între părţile română şi bulgară să nu fie percepute taxe pentru traficul feroviar, în timp ce în cazul celui rutier taxele să fie colectate pe teritoriul României, ceea ce nu înseamnă însă că toate veniturile vor fi încasate de această ţară.

Ministrul demisionar notează că investiţiile Bulgariei în acest proiect sunt de circa 230 milioane de euro, în timp ce investiţiile făcute de România - de circa 50 milioane de euro, ceea ce face ca Sofia să solicite venituri din încasări de câteva ori mai mari decât Bucureştiul.

În opinia oficialului, podul Calafat-Vidin este un proiect foarte complicat, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din cel politic. ''Orice pas trebuie coordonat între cele două state, dar şi să corespundă legislaţiei europene. Nu vreau să mă întorc în trecut, dar problemele nerezolvate au fost numeroase. Orice s-ar întâmpla de acum înainte, cel mai important este ca podul să fie inaugurat în mai 2013'', adaugă Moskovski, referindu-se la situaţia politică complicată în Bulgaria.

Sursa: Agerpres

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.