Filmul Şedinţei de astăzi, 28 februarie, a Consiliului Local Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Astăzi, la ora 12.00,  a început Şedinţa Ordinară a Consiliului Local Calafat. Cele mai disputate proiecte au fost cele cu privire la schimbul de terenuri dintre Mitropolia Olteniei şi Primăria Calafat care ar afecta Islazul satului Basarabi. La şedinţă au fost prezenţi şi câţiva cetăţeni din Basarabi care se pare că au fost informaţi eronat de anumite personaje politice locale că Primăria le-ar  înstrăina Islazul. Mica adunare portocalie spre roşiatică a avut surpriza de afla că nu era vorba de înstrăinare ci doar de o inventariere  şi o prindere în registrul cadastral. Este adevărat că Mitropolia Olteniei a înaintat o cerere prin care solicită ca în schimbul unor suprafeţe de teren din zona Gropii de Gunoi să primească echivalentul în zona Basarabi. Primăria are mare nevoie de a iniţia un master plan pentru modernizarea Gropii de Gunoi, deoarece în viitorul apropiat va fi obligată să plătească amenzi din partea mediului de circa 200 milioane lei vechi pe zi , motivul fiind lipsa unei gropi ecologice care nu poate fi realizată decât pe un master plan, costurile fiind extreme de ridicate, de ordinal milioanelor de euro. Definitivarea terenului de la actuala groapa de gunoi ar permite ca acest proiect să se desfăşoare prin intermediul şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj.

MAI MULTĂ TRANSPARENŢĂ ÎN CONSILIUL LOCAL CALAFAT

Primarul municipiului Calafat, domnul Mircea Guţă , a salutat prezenţa cetăţenilor din Basarabi asigurându-i de tot sprijinul , de un dialog sincer urmând ca la final să se ia o decizie de comun acord. Primarul a solicitat să fie în permanenţă un reprezentant al satului Basarabi care să informeze cetăţenii de toate deciziile şi intenţiile Consiliului Local Calafat iar acolo unde nu sunt de acord să intervină pentru a putea fi luate cele mai bune decizii venita clar în  sprijinul cetăţenilor şi a nevoilor urgente pe care aceştia le au.

O poziţie clar exprimată împotriva schimbului de terenuri a avut-o şi domnul Petre Trăistaru (PSD) care a afirmat că trebuie să ţinem de terenurile pe care le avem ca domeniu public. Să fie eventual închiriate sau concesionate însă pe o perioadă mai mică de timp, a afirmat domnul Petre Trăistaru.

 LICITAŢIE PENTRU SPAŢIILE COMERCIALE DIN PIAŢA INDUSTRIALĂ

O altă problemă importantă fost stabilirea cuantumului pentru comercianţii care vor închiria spaţii în noua Piaţă Industrială (fosta piaţă a Bulgarilor). Licitaţia va începe de la 8 euro pentru un metru pătrat. Sunt disponibile 40 de spaţii comerciale a câte 6 metri pătraţi, adică minim 48 de euro pe fiecare spaţiu commercial.

PENTRU MAI MULTE LĂMURIRI CU PRIVIRE ŞI LA ALTE PROIECTE DISCUTATE VĂ RUGĂM SĂ VIZIONAŢI FILMUL ŞEDINŢEI 

VIDEO- PRIMA PARTE
VIDEO- A  DOUA PARTE DAŢI CLIK AICI
VIDEO- A  TREIA PARTE DAŢI CLIK AICI

Sursa:http://actualitateacalafeteana.blogspot.ro/

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.