Nouă migranţi descoperiţi într-un camion bulgăresc oprit la vama Calafat. Erau ascunşi printre obiecte de mobilier

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – I.T.P.F. Giurgiu au depistat, aseară, nouă cetăţeni afro-asiatici care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi printre obiecte de mobilier, într-un camion condus de un cetăţean bulgar. Bulgarul este acum cercetat pentru trafic de migranţi.


Conform reprezenţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, aseară, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Borisov I., în vârstă de 53 ani, care conducea un autocamion marca Mercedes. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte de mobilier de la o societate comercială din Bulgaria cu destinaţia Germania.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport în urma căruia au descoperit, în compartimentul marfă, ascunşi într-un locaş special amenajat, printre obiectele de mobilier, nouă cetăţeni afro-asiatici. Aceştia sunt cetăţeni din Mali, Libia, Palestina, Iran şi Algeria, au vârste cuprinse între 19 şi 38 ani şi, conform declaraţiilor, ei intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Lucrătorii noştri au întocmit şoferului acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar celor nouă cetăţeni afro-asiatici dosare penale pentru tentativă de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, a declarat inspector Ionuţ Gheonea, purtătoruld e cuvânt al STPF Dolj
.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.