Patru pistoale găsite în locuinţa unui craiovean / Descindere a poliţiştilor în Faţa Luncii la un contrabandist de arme

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Poliţiştii craioveni au făcut ieri-dimineaţă o percheziţie, în cartierul Faţa Luncii, la locuinţa unui tânăr despre care aveau informaţii că are acasă mai multe arme. Oamenii legii au găsit, ascunse într-un şifonier, patru pistoale de diferite mărci, unul din ele semănând foarte bine cu un pistol automat, toate de calibrul 9 mm, pe care suspectul, Abel Răducanu, de 19 ani, le-a cumpărat din Bulgaria şi le-a introdus ilegal în ţară pe 29 ianuarie a.c. Poliţiştii îl cercetează acum, în stare de libertate, pentru contrabandă calificată. Dacă le-ar fi vândut pe piaţa neagră, craioveanul ar fi obţinut între 200 şi 500 de euro pe o armă.

În cadrul unui dosar penal aflat în lucru la nivelul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, dosar instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, poliţiştii craioveni au descins, ieri-dimineaţă, în cartierul Faţa Luncii, la locuinţa lui Abel Răducanu, de 19 ani, din localitate. Poliţiştii solicitaseră şi obţinuseră de la instanţă mandatul de percheziţie, întrucât aveau informaţii că tânărul s-ar ocupa cu contrabandă de arme. Şi chiar ar avea ceva „marfă” la domiciliu, după cum a reieşit din supravegherea tânărului pe o perioadă de mai bine de două săptămâni. Informaţiile s-au dovedit corecte, într-una dintre camerele locuinţei, ascunse în şifonier, poliţiştii descoperind patru pistoale nou-nouţe, de calibrul 9 mm, fără muniţie.

“Percheziţia a fost autorizată de magistraţii Tribunalului Dolj, în baza unei informaţii deţinute de poliţişti şi a dovezilor obţinute în urma unei supravegheri operative desfăşurate în ultimele zile. În timpul percheziţiei, în locuinţă au fost identificate patru arme neletale, diferite mărci, toate de calibru 9 mm, cu gaze. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit faptul că armele respective au fost achiziţionate din Bulgaria şi introduse ilegal în ţară pe 29 ianuarie a.c.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar-şef Adrian Căpraru.

Tânărul cumpărase armele din ţara vecină, unde legislaţia este mult mai permisivă, cu aproximativ 300 de euro, însă pe piaţa neagră putea cere de la 200 de euro pe un pistol până la 500 de euro pentru cel mai mare dintre ele, având în vedere faptul că erau noi. Nu a mai apucat să le valorifice, întrucât poliţiştii i-au ridicat ieri „marfa” şi i-au întocmit dosar penal, fiind cercetat, în continuare, sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinerea de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept, şi contrabandă calificată cu arme.

La percheziţie au participat şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Secţia 6 Poliţie Craiova şi „mascaţi” de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dolj, armele identificate fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor.

 Pe parcursul anului 2012, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (BAESP) din cadrul IPJ Dolj au constatat 224 de fapte penale vizând încălcări ale regimului armelor şi muniţiilor, fiind indisponibilizate în vederea confiscării 35 de arme letale şi 49 neletale, 695 de cartuşe de diferite calibre, 19,13 kg mercur şi 600 kg obiecte pirotehnice. În plus, tot anul  trecut, poliţiştii BAESP au eliberat 314 permise pentru arme letale (99% din cei care le-au solicitat fiind vânători) şi 92 de permise pentru arme neletale.

Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.