Prefectul de Dolj, preocupat de combaterea inundațiilor


Prefectul Judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca împreună cu o comisie formată din specilalişti s-a deplasat în localităţile riverane Dunării pentru a verifica situațiile sesizate de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Încă din data de 26 februarie au apărut probleme legate de creşterea nivelului apei în canalele de desecare . Localitățile în care s-au făcut verificări pentru a depista eventualele pericole ce ar putea apărea în caz de inundații sunt: Calafat, Ciupercenii Noi, Desa, Piscu Vechi, Rast, Ghidici, Negoi, Catane, Cârna, Bistreţ, Măceşu de Jos, Ostroveni, Ghighera, Călăraşi, Dăbuleni În vederea aducerii la cunoştinţă a unor eventuale apariţii de creştere a debitelor pe râurile interioare şi a afluenţilor acestora, luni, 11 martie 2013, la sediul Instituţiei Prefectului Dolj, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă-grupul de suport tehnic pentru inundaţii, dat fiind faptul că în această săptămână atenţionările meteo anunţă ploi zilnice. Prefectul Judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca a cerut specialiştilor să analizeze situaţia dacă prin ploile torenţiale din această săptămână ar putea fi afectate gospodăriile populaţiei sau terenurile agricole. În astfel de situaţii şi a noi verificări prealabile se va dispune pornirea pompelor din staţiile de desecare eliminând astfel eventualele pericole.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.