Cod Portocaliu pe Dunăre


Administraţia Naţională "Apele Române" a emis astăzi o avertizare hidrologică Cod Portocaliu pentru fluviul Dunărea, valabilă pe sectoarele Calafat - Tr. Măgurele (sector îndiguit) - judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi aval Cernavodă-Hârşova (sector îndiguit)- judeţul Constanţa.Avertizarea hidrologică este valabilă de la 24 aprilie, ora 14.30 şi până la 30 aprilie, ora 18.00.

De asemenea, a fost emisă o avertizare Cod Galben pe Dunăre pe sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier – amonte Calafat (sector îndiguit aval Gruia) - judeţele Mehedinţi şi Dolj, sectoarele aval Tr. Măgurele – Cernavodă (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa), aval Vadu Oii-Isaccea (judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea), pe braţul Borcea (Călăraşi-Vadu Oii) – judeţele Călaraşi,  Ialomiţa şi Constanţa), precum şi pe braţele Dunării – judeţul Tulcea. Avertizarea cu Cod Galben este valabilă pentru acelaşi interval.

Cod Galben: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporita în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii. Depasire Cote de Atenţie;
Cod Portocaliu : Risc de viituri majore generatoare de revărsări importante care pot conduce la inundarea de gospodării şi obiective social – economice. Depăşire Cote de Inundaţie.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.