Risc de inundaţii pe Dunăre

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Ministerul Apelor şi Pădurilor a realizat o simulare privind inundaţiile pe Dunăre. Dacă debitul Dunării va ajunge la 12.700 mc pe secundă, la intrarea în ţară, judeţul Dolj va avea mai multe zone inundate.

Conform simulărilor făcute în judeţul Dolj vor fi mai multe zone inundate, printre care şi mai multe gospodării din municipiul Calafat. Zonele inundate vor fi Mânăstirea de la Maglavit, la Cetate, fermă agricolă, o moară, dar şi mai multe hectare de teren arabil, însă la Calafat 18 gospodării vor fi inundate, dar şi un depozit de mobilă şi staţia de epurare a apei. "Trebuie să aveţi grijă. Dacă se vor confirma debitele la intrarea în ţară vom avea zone inundate şi mai multe gospodării din municipilul Calafat. Trebuie să mergeţi în zonă pentru a vedea care este situaţia", a declarat Luciana Varga, ministrul Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Prefectul judeţului Dolj împreună cu Dragoş Dumitrescu, secretar de stat va merge în zonele afectate de inundaţii pentru a verifica situaţia reală.

"În 20 de localităţi din judeţul Dolj au fost constituite echipe formate din poliţişti, reprezentanţi ai SGA, ABA Jiu, primăriilor, prefectură şi poliţişti. Vom merge în teren pentru a vedea care este situaţia în teren", a declarat Marius Deca, prefectul judeţului Dolj.

Ministrul Ministerul Apelor şi Pădurilor a avertizat că toată săptămâna, reprezentanţii autorităţilor locale trebuie să fie în alertă.

În momentul de faţă cotele apelor sunt depăşite la Calafat, Zimnicea şi este instalat Cod PORTOCALIU. În următoarele zile nivelul Dunării este staţionar. Astăzi debitul Dunării, la intrarea în ţară este de 11.900 mc pe secundă.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.