Advertisement

Costul energiei va creste, dupa ce Guvernul a decis sa favorizeze termocentralele

Calafat News
marți, aprilie 09, 2013 | 13:47 Last Updated 2013-04-09T10:47:37Z

Guvernul a adoptat o hotarare privind favorizarea termocentralelor, fara dezbatere publica, a carei prima consecinta va fi cresterea facturilor la energia electrica cu cel putin 5%. Hotararea va descuraja si investitiile pe piata energiei.

Potrivit Digi 24, Guvernul a adoptat o ordonanta, fara dezbatere publica, prin care se impune ca energia produsa de marile termocentrale detinute de stat sa aiba prioritate in fata altor producatori. Un prim impact al acestei decizii este ca energia se va scumpi cu 5%.

Scumpirile din energie urca preturile industriale - efecte asupra produselor nealimentare

Energia produsa de termocentrale este de doua ori mai scumpa decat cea iesita din hidrocentrale. Conform ordonantei, complexurile energetice Oltenia si Hunedoara, care produccea mai scumpa energiedin sistem, sunt favorizate printre ceilalti producatori.

Statul roman ucide piata energiei solare - presa externa

Un alt afect al ordonantei guvernamentale este ca se vor descuraja investitiile pe piata de energie, deoarece statul isi ajuta cu subventii mascate propriile companii.

"Motivatia adoptarii acestei Hotarari de Guvern nu e mentinerea sigurantei sistemului, ci a sigurantei, a linistii sociale pentru urmatorii doi ani de zile", a explicat Silvia Vlasceanu.

Citeste mai multe despre "Energia va costa mai mult. Guvernul a adoptat, fara sa supuna dezbaterii, o hotarare controversata" pe Digi 24.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Costul energiei va creste, dupa ce Guvernul a decis sa favorizeze termocentralele

Trending Now

Advertisement