Astazi a fost lansat proiectul transfrontalier “CBC Mini Olympics” Calafat-Vidin - VIDEOAstăzi, 30 mai 2013, începând cu orele 11.30 a avut loc în Sala Consiliului Local al Municipiului Calafat o conferinţă de presă pentru promovarea proiectului: “CBC Mini Olympics” (Mini Olimpiada Transfrontalieră)

Deschiderea conferinţei a fost făcută de domnul Ionel Dumitrescu, preşedinte al Asociaţiei Calafat-Duiven care a salutat prezenţa Viceprimarului mun. Calafat, domnul Doru Mituleţu, un mare susţinător al activităţilor sportive de pe raza municipiului. Din partea bulgară au participat: Petya Voycheva – ARDBC Vidin, în calitate de Manager, Yoanna Ivanova- coordonator proiect, Vibraela Vladimirova- economist şi Valeri Nedialcov din cadrul Agenţiei de Presă Vidin. Din Craiova a fost prezentă doamna Neamţu Diana- consilier la DJST Dolj. Din Calafat amintim pe: Cristi Căprărescu - Preşedinte al C.S.  „Independenţa”, Adrian Popa – preşedinte al C.S. „Olympus”, Sorin Iofcea- Clubul Copiilor Calafat, Vasile Chilom- antrenor în cadrul Clubului Sportiv „Dunărea Calafat” etc.
Proiectul ,“CBC Mini Olympics” (Mini Olimpiada Transfrontalieră), se va derula pe o perioadă de 9 luni , martie 2013 – noiembrie 2013 , fiind iniţiat  şi iplementat prin Agenţia pentru Dezvoltarea Regională şi Centru de afaceri - Vidin, Bulgaria în calitate de lider, împreună cu Asociaţia Calafat – Duiven în calitate de partener, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013”.

          Un prim obiectiv al proiectului, este acela de a încuraja tinerii din regiunea transfrontalieră să devină mult mai activi în abordarea activităţilor sportive, intensificând în acelaşi timp şi acţiunile comune care vizează sportul şi cultura. De asemenea, un alt obiectiv îl reprezintă   îmbunătăţirea condiţiilor în regiunea transfrontalieră pentru practicarea a 11 sporturi, precum şi sprijinirea capacităţii de susţinere pentru asociaţii sau cluburi sportive.


  Activităţile proiectului vor cuprinde: formare şi reuniuni de echipă, pregătirea tinerilor în sport,          elaborarea unui site-web, achiziţionarea şi prezentarea de echipament sportiv pentru asociaţii/cluburi sportive, campanie promoţională, etc. Toate activităţile vor culmina cu organizarea festivalului sportiv intitulat “Mini Olimpiada Transfrontalieră” prognozat a se desfăşura în prima săptămână a lunii octombrie a.c., pe parcursul a 6 zile consecutive, 3 în Bulgaria si 3 în România, unde vor participa peste 410 sportivi.


Ca grupuri ţintă, sunt tinerii sub 17 ani activi în sport, 22 asociaţii/cluburi sportive din zona transfrontalieră (11 din România), comunităţile din oraşele  Vidin si Calafat.

Sursa:http://actualitateacalafeteana.blogspot.ro/

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.