Cercetaţi în libertate după ce au furat din cinci locuinţe şi din Primăria Poiana Mare


Cinci doljeni cu vârste cuprinse între 15 şi 58 de ani, toţi din Poiana Mare, sunt cercetaţi de poliţişti pentru şase fapte de furt. În cinci cazuri hoţii au dat atacul la anexe gospodăreşti de unde au furat tot ce le-a picat în mână, dar au furat şi cabluri electrice dintr-o anexă a Primăriei Poiana Mare. Poliţiştii şi procurorii au cerut, ieri, arestarea preventivă pentru trei dintre autori, însă Judecătoria Calafat a respins propunerea dispunând continuarea cercetărilor cu autorii în stare de libertate.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare şi Postului de Poliţie Poiana Mare au documentat activitatea infracţională a lui Costel Bozgan, de 26 de ani, din comuna Poiana Mare, după ce s-a stabilit că acesta este autorul unui furt din locuinţă comis luna trecută în dauna părţii vătămate Violeta Mitoiu, din aceeaşi localitate. Din cercetări a rezultat că bărbatul nu a acţionat singur, ci împreună cu Ceafăr Cătălin, de 25 de ani, Vasile Buică, de 25 de ani, fratele său, Viorel, de 15 ani şi Petre Bona, de 58 de ani, toţi din comuna Poiana Mare.

În sarcina acestora poliţiştii au documentat comiterea a încă cinci fapte de furt calificat aflate în evidenţe cu autori necunoscuţi, comise pe raza comunei Poiana Mare, în perioada ianuarie – aprilie 2013, din locuinţe dar şi dintr-o anexă a Primăriei Poiana Mare.

„Suspecţii, care au acţionat pe timp de noapte şi prin efracţie, au sustras bunuri în valoare de aproximativ 7.000 lei, respectiv pompe de irigat, cabluri electrice, capace din cupru pentru cazan, polizoare unghiulare şi obiecte din fier. Pe parcursul investigaţiilor poliţiştii au recuperat 60% din prejudiciul cauzat de suspecţi. Împotriva acestora s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, măsură confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. Ieri, cei doi învinuiţi de 25 de ani, împreună cu cel de 26 de ani, au fost prezentaţi Judecătoriei Calafat cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunere respinsă de instanţă care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate”, a declarat comisar şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.