News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ZIUA ŞCOLII "CONSTANTIN GEROTA"- Şcoala Nr.2 CALAFAT - Video

ZIUA ŞCOLII "CONSTANTIN GEROTA"- Şcoala Nr.2 CALAFAT - Video


Începând cu ora 11.00, în sala de amfiteatru, conducerea şcolii, prin managerul său domnul Marin Firicel, a prezentat succinct principalele obiective ale instituţiei de învăţământ, salutând totodată eforturile cadrelor didactice şi ale elevilor care în ultima perioadă au obţinut rezultate deosebite la diferite discipline, ocupând locuri fruntaşe atât la nivel judeţean, cât şi naţional. Primarul municipiului Calafat, domnul Mircea Guţă,  a subliniat faptul că şcoala este locul unde copiii au şansa de a se forma pentru tot restul vieţii. Domnia sa a felicitat cadrele didactice
pentru eforturile depuse şi şi-a exprimat dorinţa de a fi în continuare alături de problemele şi de nevoile pe care şcoala le are  “ţinând cont de faptul că şi eu am fost elevul acestei şcoli, mă simt dator faţă de această instituţie în care am avut şansa de a întâlni un corp profesoral de elită, cărora ţin să le mulţumesc din suflet şi să-i asigur de tot sprijinul pe care îl pot oferi  prin prisma funcţiei pe care o deţin” . Prezentarea istorică a şcolii a fost făcută de doamna Eugenia Mândroiu, una din cele mai vechi cadre didactice ale şcolii, care a ocupat mai mulţi ani funcţia de director. Soţul doamnei directoare, binecunoscutul profesor de istorie, domnul Lelius Mândroiu, a publicat o carte în care au fost expuse în mod detaliat toate aceste date.
        

În partea a doua a manifestărilor, au avut loc  activităţi artistice, organizate de elevii şcolii cu sprijinul cadrelor didactice. Copiii au cântat, au dansat pe ritmurile muzicii moderne, au interpretat melodii la diferite instrumente, atmosfera fiind animată şi de prezenţa Ansamblului “Elefteria” al comunităţii elene din Calafat. Jocurile şi dansurile populare româneşti au fost aduse ca de fiecare dată de binecunoscutul Ansamblu “Rozele Calafatului”, devenit deja cel mai cunoscut din zona Dunării, de nivel internaţional, coordonat de doamna Marinela Carauleanu şi de maestrul coregraf, Ionel Garoafă. Elevii au avut ocazia de a participa şi la un concurs de curiozităţi istorico-geografice unde şi-au verificat cunoştinţele. Aşa cum era normal, nu au lipsit nici întrecerile sportive unde viitorii campioni şi-au pus în valoare abilităţile fizice dobândite în timpul orelor de curs. Pe holurile şcolii au fost expuse mai multe desene, colaje şi forme din hârtie şi materiale ecologice, realizate special pentru această zi.

Sursa:actualitateacalafeteana.blogspot.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu