News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Absolvenții de-a VIII-a încep examenele de evaluare națională

Absolvenții de-a VIII-a încep examenele de evaluare națională

Evaluarea națională din acest an a elevilor din clasa a VIII-a se va desfășura la aceleași discipline ca și în anul școlar trecut. Elevii vor susține examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.

Pe 19 iunie s-a încheiat perioada de înscrieri a absolvenților de clasa a VIII-a pentru susținerea examenului de evaluare națională.  Examenul este extrem de important, având o pondere de 50% din media de admitere la liceu. “Înscrierile s-au efectuat la sediul unităţilor de învăţământ unde elevii au studiat. Avem 5979 de candidați în 157 de unități de învățământ. Cei mai mulţi absolvenţi se află la Şcoala gimnazială Filiaşi - 163, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“- 125, Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski“ - 120, Şcoala gimnazială „Traian“- 119, Şcoala gimnazială „Elena Farago“ şi Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul“ din Craiova. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginti, se va face în perioada 5 – 9 iulie. Tot în aceeași perioadă vor fi completate fișele de înscriere și de către absolvenții clasei a VIII-a proveniți din alte județe. Înscrirea și repartizarea candidaților pentru învățământul special se va face între 11 și 13 iulie, iar repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi între 8 și 10 iulie”, a precizat Georgică Florea-Bercea, inspector general la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj.

Calendarul sesiunii de evaluare națională

Săptămâna viitoare, imediat după Sărbătoarea Rusaliilor, pe 25 iunie va avea loc proba scrisă la Limba și literature română, pe 27 iunie-proba scrisă la matematică. Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele, iar în aceeași zi între orele 16-20 se primesc contestații.  Între 30 iunie-2 iulie 2013 vorr fi rezolvate contestaţiile, iar pe 3 iulie 2013 vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.

Repartizarea computerizată

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie. Dosarele de înscriere  se vor putea depune între 17 și 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinși în prima etapa va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfășura  în perioada 5 – 6 septembrie. Repartizarea candidaților din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului școlar 2013 – 2014 pe locurile de la învățământul seral și cu frecvență va avea loc între 24 și 26 iulie.

Sursa:www.lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu