Absolvenții de-a VIII-a încep examenele de evaluare națională

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Evaluarea națională din acest an a elevilor din clasa a VIII-a se va desfășura la aceleași discipline ca și în anul școlar trecut. Elevii vor susține examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.

Pe 19 iunie s-a încheiat perioada de înscrieri a absolvenților de clasa a VIII-a pentru susținerea examenului de evaluare națională.  Examenul este extrem de important, având o pondere de 50% din media de admitere la liceu. “Înscrierile s-au efectuat la sediul unităţilor de învăţământ unde elevii au studiat. Avem 5979 de candidați în 157 de unități de învățământ. Cei mai mulţi absolvenţi se află la Şcoala gimnazială Filiaşi - 163, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“- 125, Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski“ - 120, Şcoala gimnazială „Traian“- 119, Şcoala gimnazială „Elena Farago“ şi Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul“ din Craiova. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginti, se va face în perioada 5 – 9 iulie. Tot în aceeași perioadă vor fi completate fișele de înscriere și de către absolvenții clasei a VIII-a proveniți din alte județe. Înscrirea și repartizarea candidaților pentru învățământul special se va face între 11 și 13 iulie, iar repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi între 8 și 10 iulie”, a precizat Georgică Florea-Bercea, inspector general la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj.

Calendarul sesiunii de evaluare națională

Săptămâna viitoare, imediat după Sărbătoarea Rusaliilor, pe 25 iunie va avea loc proba scrisă la Limba și literature română, pe 27 iunie-proba scrisă la matematică. Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele, iar în aceeași zi între orele 16-20 se primesc contestații.  Între 30 iunie-2 iulie 2013 vorr fi rezolvate contestaţiile, iar pe 3 iulie 2013 vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.

Repartizarea computerizată

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc în 16 iulie. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în licee se va face în 17 iulie. Dosarele de înscriere  se vor putea depune între 17 și 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinși în prima etapa va avea loc în 25 iulie, iar a treia etapă se va desfășura  în perioada 5 – 6 septembrie. Repartizarea candidaților din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursului anului școlar 2013 – 2014 pe locurile de la învățământul seral și cu frecvență va avea loc între 24 și 26 iulie.

Sursa:www.lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.