News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Alaiul Căluşului Oltenesc, din centrul oraşului la „Debarcader”

Alaiul Căluşului Oltenesc, din centrul oraşului la „Debarcader”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova, vor organiza în Duminica Rusaliilor (23 iunie), Alaiul Căluşului Oltenesc – ediţia a XV-a. Vor participa cete doljene de căluşari, din orașul Dăbuleni, din comunele Coţofenii din Dos – sat Potmelţu, Giurgiţa, Melinești – sat Negoiești, Pielești, Sopot – sat Pietroaia. Căluşarii vor juca mai întâi în centrul Craiovei, în Piaţa „Mihai Viteazul” (ora 9.30), apoi în Parcul „Nicolae Romanescu”, la „Debarcader” (ora 11.00). Evenimentul este unul cu tradiție, an de an călușarii – îmbrăcaţi cu cămăşi lungi, bătrâneşti, cu pelin, usturoi şi clopoţei la brâu – uimindu-i pe craioveni cu întregul lor ritual. După cum se știe, în 2005 UNESCO a proclamat tradiția Călușului drept capodoperă a patrimoniului oral și imaterial al umanității.

Sursa:http:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu