Alaiul Căluşului Oltenesc, din centrul oraşului la „Debarcader”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei și Consiliului Local Municipal Craiova, vor organiza în Duminica Rusaliilor (23 iunie), Alaiul Căluşului Oltenesc – ediţia a XV-a. Vor participa cete doljene de căluşari, din orașul Dăbuleni, din comunele Coţofenii din Dos – sat Potmelţu, Giurgiţa, Melinești – sat Negoiești, Pielești, Sopot – sat Pietroaia. Căluşarii vor juca mai întâi în centrul Craiovei, în Piaţa „Mihai Viteazul” (ora 9.30), apoi în Parcul „Nicolae Romanescu”, la „Debarcader” (ora 11.00). Evenimentul este unul cu tradiție, an de an călușarii – îmbrăcaţi cu cămăşi lungi, bătrâneşti, cu pelin, usturoi şi clopoţei la brâu – uimindu-i pe craioveni cu întregul lor ritual. După cum se știe, în 2005 UNESCO a proclamat tradiția Călușului drept capodoperă a patrimoniului oral și imaterial al umanității.

Sursa:http:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.