News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Simulare în cazul unor inundaţii la Ciupercenii Vechi

Simulare în cazul unor inundaţii la Ciupercenii Vechi

Ieri, Primăria Calafat a realizat o simulare privind eventualele inundaţii care pot afecta satul Ciupercenii Vechi. Începând cu ora 10.00, au avut  loc operaţiuni specifice acestei situaţii. Se cunoaşte bine faptul că în momentul depăşirii cotei de avarie a Dunării, drumul Calafat-Ciupercenii Vechi este cel mai expus, iar balta din apropierea localităţii poate produce pagube unui număr însemnat de gospodării aflate în apropiere. În acest sens s-au  stabilit nişte măsuri care să reducă la minimum pagubele în cazul în care o posibilă
viitură va ajunge în această zonă. La acest exerciţiu au participat angajaţi ai Primăriei Calafat, reprezentaţi de Doru Mituleţu, viceprimarul municipiului, şi alte instituţii de profil: Poliţia Naţională, Poliţia locală, ISU, Jandarmeria, Spitalul Municipal Calafat şi cetăţeni ai localităţii Ciupercenii Vechi. A fost  ridicat un dig protector din saci de nisip, fiind deplasate la locul intervenţiei o autospecială a detaşamentului de Pompieri Calafat şi o echipă SMURD. A fost amplasat, totodată, un cort militar de prim-ajutor. Acţiunea a fost una de succes, fiind atins obiectivul principal, adică protejarea populaţie şi a bunurilor din calea apelor, aşa cum ne-a declarat în încheiere viceprimarul Doru Mituleţu, coordonatorul acţiunii.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu