Alertă METEOROLOGICĂ şi HIDROLOGICĂ: Ploi, vijelii şi risc de inundaţii în sudul şi sud-estul ţării

Ploile pun stăpânire la sudul României. ANM a emis o informare meteorologică pentru sudul şi sud-estul ţării. Informarea este valabilă de duminică, ora 04.00, până la ora 23.00. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie a emis alertă de inundaţii pentru zona Dobrogei.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică, 30 iunie aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de scurte intensificări ale vântului şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Şi Institutul Naţional de Hidrologie a emis avertizare COD GALBEN DE INUNDAŢII pe râurile din Dobrogea, în judetele Constanta si Tulcea, începând cu data de 30.06.2013, ora 12, până în data de 1.07.2013, ora 14.00. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase vizate (scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, cresteri rapide de debite si niveluri pe unele râuri mici, cu posibile efecte de inundatii locale) se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluentii de grad inferior ai râurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.