Advertisement

Alertă METEOROLOGICĂ şi HIDROLOGICĂ: Ploi, vijelii şi risc de inundaţii în sudul şi sud-estul ţării

Calafat News
sâmbătă, iunie 29, 2013 | 15:20 Last Updated 2013-06-29T12:20:17Z
Ploile pun stăpânire la sudul României. ANM a emis o informare meteorologică pentru sudul şi sud-estul ţării. Informarea este valabilă de duminică, ora 04.00, până la ora 23.00. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie a emis alertă de inundaţii pentru zona Dobrogei.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică, 30 iunie aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de scurte intensificări ale vântului şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Şi Institutul Naţional de Hidrologie a emis avertizare COD GALBEN DE INUNDAŢII pe râurile din Dobrogea, în judetele Constanta si Tulcea, începând cu data de 30.06.2013, ora 12, până în data de 1.07.2013, ora 14.00. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase vizate (scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, cresteri rapide de debite si niveluri pe unele râuri mici, cu posibile efecte de inundatii locale) se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluentii de grad inferior ai râurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Alertă METEOROLOGICĂ şi HIDROLOGICĂ: Ploi, vijelii şi risc de inundaţii în sudul şi sud-estul ţării

Trending Now

Advertisement