Advertisement

Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat

Calafat News
marți, aprilie 16, 2019 | 16:55 Last Updated 2019-04-16T13:55:58Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, cantitatea totală de 104 litri alcool, pe care un cetăţean polonez şi unul bulgar au încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 10.04.2019, la ora 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 28 de ani. Acesta transporta diverse produse, din Grecia pentru o firmă din Polonia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina camionului, cantitatea de 28 sticle cu alcool, a câte un litru, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

În data de 12.04.2019, la ora 22.00, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar A.E., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta diverse bunuri din Bulgaria în Germania.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, cantitatea de 76 sticle cu alcool, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, ambii şoferi au declarat faptul că au cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 7.530 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoanele în cauză au fost sancționate cu avertisment, conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.     
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Sticle cu alcool descoperite la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement