Advertisement

Peste 200 de arme neletale si munitia aferenta acestora, descoperite in P.T.F. Calafat

Calafat News
joi, iunie 06, 2013 | 17:57 Last Updated 2013-06-06T14:57:15Z
 Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, intr-o camioneta condusa de un cetatean bulgar, 170 de pistoale, 40 revolvere si munitia aferenta acestora - 10.000 cartuse, pentru care transportatorul nu detinea documentele legale pentru a le introduce in Romania.

In data de 6 iunie a.c., la P.T.F.Calafat / I.T.P.F. Giurgiu, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat la controlul de frontiera,
conducand o camioneta inmatriculata in Bulgaria, Iliev I. cetatean bulgar, in varsta de 39 ani.
Acesta transporta, conform declaratiilor, textile, ceramice si parfumuri din Bulgaria pentru o firma din Slovacia.
Cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra mijlocului de transport , politistii de frontiera au descoperit, in partea din fata a camionetei, printre marfa declarata, 15 cutii in care se gaseau arme neletale si munitia aferenta acestora, dupa cum urmeaza:

  • 10.000 cartuse calibru 9 mm;
  • 170 pistoale marca Zoraki, cal.9 mm;
  • 40 revolvere marca Zoraki, cal.9 mm;

Pentru armele si munitia descoperita, soferul nu detinea avizul de tranzit eliberat de structura teritoriala a Politiei de Frontiera, in conformitate cu prevederile legale, fapt pentru care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Cetateanul bulgar este cercetat in prezent sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic ilicit de arme si munitii si contrabanda calificata, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale.

Video

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 200 de arme neletale si munitia aferenta acestora, descoperite in P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement