News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Peste 5.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională

Peste 5.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională

Absolvenţii de gimnaziu vor fi săptămâna viitoare în febra examenelor pentru admiterea la liceu

În judeţul Dolj, vor susţine Evaluarea Naţională 5.340 de elevi din cei 5.979 de înscrişi în clasa a VIII-a. Prima probă va fi marţi, 25 iunie, la limba şi literatura română. Examenul va începe la ora 9.00. „Candidaţii vor avea acces în săli în intervalul 8.00 - 8.30. Dacă vor întârzia nu vor mai fi primiţi în sălile de examen. Asupra lor trebuie să aibă cartea de identitate sau certificatul de naştere şi pixuri de culoare albastră. De asemenea, având în vedere temperaturile ridicate, în centrele de examen trebuie să li se asigure apă şi ventilaţie corespunzătoare atât elevilor, cât şi profesorilor din comisiile de supraveghere“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Popescu, preşedintele comisiei judeţene de Evaluare Naţională.

Se păstrează monitorizarea video

Examenele se derulează în 157 de centre şi vor fi sub supraveghere video. Elevii care vor fi eliminaţi pentru tentativă de fraudă nu vor avea acces la prima etapă de repartizare computerizată. Comisiile de supraveghere şi evaluare a candidaţilor la prima probă a Evaluării Naţionale se vor extrage luni, în cadrul unor şedinţe publice organizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. „La ora 10.00, se vor extrage comisiile pentru matematică, iar la ora 12.00 - pentru limba şi literatura română“, a mai precizat preşedintele comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională. Ultima probă va fi joi, pe 27 iunie, la matematică. Media obţinută la aceste examene va reprezenta 50% din media de admitere la liceu. Evaluarea Naţională are o singură sesiune şi nu va fi susţinută de 639 de elevi de clasa a VIII-a din Dolj, care sunt în situaţie de corigenţă sau au rămas cu mediile neîncheiate.

Sursa:www.gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu