Advertisement

Subofiţerii Cristian Marius Piele şi Ciprian Gheorghe muncesc în staţiunile din ţara vecină: «În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!»

Calafat News
luni, iunie 24, 2013 | 08:05 Last Updated 2013-06-24T05:05:43Z
Litoralul bulgăresc a devenit loc de muncă pentru poliţiştii români. Fie că vorbim de Nisipurile de Aur sau de Albena, oamenii legii de la noi sunt prezenţe obişnuite printre zecile de mii de turişti veniţi de pe plaiuri dâmboviţene să se distreze.
Participă la anchete, la razii rutiere, aplanează scandaluri şi fug după hoţi. Mai ales că Bulgaria îi atrage ca un magnet pe românii îndrăgostiţi de soare, de mese copioase şi de hoteluri de lux, iar de asta profită din plin şi cei certaţi cu legea, care le fac deseori probleme poliţiştilor bulgari.
Aceştia din urmă au cerut sprijinul colegilor din România şi i-au cooptat în echipe mixte de patrulare în staţiunile Nisipurile de Aur sau Albena.
Cristian Marius Piele (38 de ani), de la IPJ Dolj - Poliţia Calafat, şi agentul Ciprian Gheorghe (25 de ani), de la IPJ Dâmboviţa, dar şi ceilalţi 18 poliţişti români care au făcut deja mai multe stagii în Bulgaria sunt vorbitori de limbă bulgară.
“E ca acasă, numai că vorbim numai bulgăreşte şi nu purtăm armă. Lucrăm opt ore pe zi şi uneori noaptea, la anchete. Le traducem actele, îi consiliem...”, povesteşte agentul-şef Piele.
De cum trec graniţa, oamenii legii se simt vedete. Românii îi recunosc după uniformă şi îi opresc pentru a le cere informaţii în limba maternă, iar bulgarii îi salută din respect. “În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!”, spun subofiţerii.

Sursa:Libertatea.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Subofiţerii Cristian Marius Piele şi Ciprian Gheorghe muncesc în staţiunile din ţara vecină: «În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!»

Trending Now

Advertisement