Subofiţerii Cristian Marius Piele şi Ciprian Gheorghe muncesc în staţiunile din ţara vecină: «În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!»

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Litoralul bulgăresc a devenit loc de muncă pentru poliţiştii români. Fie că vorbim de Nisipurile de Aur sau de Albena, oamenii legii de la noi sunt prezenţe obişnuite printre zecile de mii de turişti veniţi de pe plaiuri dâmboviţene să se distreze.
Participă la anchete, la razii rutiere, aplanează scandaluri şi fug după hoţi. Mai ales că Bulgaria îi atrage ca un magnet pe românii îndrăgostiţi de soare, de mese copioase şi de hoteluri de lux, iar de asta profită din plin şi cei certaţi cu legea, care le fac deseori probleme poliţiştilor bulgari.
Aceştia din urmă au cerut sprijinul colegilor din România şi i-au cooptat în echipe mixte de patrulare în staţiunile Nisipurile de Aur sau Albena.
Cristian Marius Piele (38 de ani), de la IPJ Dolj - Poliţia Calafat, şi agentul Ciprian Gheorghe (25 de ani), de la IPJ Dâmboviţa, dar şi ceilalţi 18 poliţişti români care au făcut deja mai multe stagii în Bulgaria sunt vorbitori de limbă bulgară.
“E ca acasă, numai că vorbim numai bulgăreşte şi nu purtăm armă. Lucrăm opt ore pe zi şi uneori noaptea, la anchete. Le traducem actele, îi consiliem...”, povesteşte agentul-şef Piele.
De cum trec graniţa, oamenii legii se simt vedete. Românii îi recunosc după uniformă şi îi opresc pentru a le cere informaţii în limba maternă, iar bulgarii îi salută din respect. “În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!”, spun subofiţerii.

Sursa:Libertatea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.