News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Subofiţerii Cristian Marius Piele şi Ciprian Gheorghe muncesc în staţiunile din ţara vecină: «În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!»

Subofiţerii Cristian Marius Piele şi Ciprian Gheorghe muncesc în staţiunile din ţara vecină: «În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!»

Litoralul bulgăresc a devenit loc de muncă pentru poliţiştii români. Fie că vorbim de Nisipurile de Aur sau de Albena, oamenii legii de la noi sunt prezenţe obişnuite printre zecile de mii de turişti veniţi de pe plaiuri dâmboviţene să se distreze.
Participă la anchete, la razii rutiere, aplanează scandaluri şi fug după hoţi. Mai ales că Bulgaria îi atrage ca un magnet pe românii îndrăgostiţi de soare, de mese copioase şi de hoteluri de lux, iar de asta profită din plin şi cei certaţi cu legea, care le fac deseori probleme poliţiştilor bulgari.
Aceştia din urmă au cerut sprijinul colegilor din România şi i-au cooptat în echipe mixte de patrulare în staţiunile Nisipurile de Aur sau Albena.
Cristian Marius Piele (38 de ani), de la IPJ Dolj - Poliţia Calafat, şi agentul Ciprian Gheorghe (25 de ani), de la IPJ Dâmboviţa, dar şi ceilalţi 18 poliţişti români care au făcut deja mai multe stagii în Bulgaria sunt vorbitori de limbă bulgară.
“E ca acasă, numai că vorbim numai bulgăreşte şi nu purtăm armă. Lucrăm opt ore pe zi şi uneori noaptea, la anchete. Le traducem actele, îi consiliem...”, povesteşte agentul-şef Piele.
De cum trec graniţa, oamenii legii se simt vedete. Românii îi recunosc după uniformă şi îi opresc pentru a le cere informaţii în limba maternă, iar bulgarii îi salută din respect. “În Bulgaria suntem mai cunoscuţi ca acasă!”, spun subofiţerii.

Sursa:Libertatea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu