Latest

latest

Agenția pentru Protecția Mediului Dolj primește o nouă stație de monitorizare a calității aerului amplasată la Calafat

miercuri, 28 august 2013

/ by Calafat News
Agenția pentru Protecția Mediului Dolj are în acest moment cinci stații de monitorizare a calității aerului urmând ca până la sfârșitul acestui an Ministrul Mediului să achiziționeze o nouă stație pentru Dolj ce va fi amplasată la Calafat.

Bala Ionel șef laborator în cadrul Agenția pentru Protecția Mediului Dolj a prezentat raportul de activitate al agenției privind calitatea aerului ambiental în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Dolj. „În prezent în județul Dolj avem cinci stații de monitorizare a calității aerului, o stație montată în Craiova pe Calea București, o stație pietonală în zona Primăriei Craiova, o stație în zona Billa, una la Ișalnița și încă o stație la Breasta. Stațiile răspund la stimuli în funcție de specificul fiecăreia, stația 1 monitorizează emisiile de gaze de la autoturisme, stația doi verifică calitatea aerului în zona pietonală iar stația Ișalnița în zona industrială. La două dintre stații se monitorizează și parametrii meteo. Vom primi o stație suplimentară ce va fi amplasată în zona Calafat, la sfârșitul anului”, a spus Bala Ionel. Reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Doj a precizat și principalele surse de poluare în Dolj.
 „Autoturismele sunt principalele surse de poluare, de câțiva ani și  încălzirea domestică a devenit una din aceste surse, centralele termince din apartamente provocând probleme mari. În ceea ce privește calitatea aerului în anul 2008 am fost obligați să punem la punct programe de îmbunătățire a calității aerului. În anul 2011 acest program a fost revizuit pentru că nu ne-am încadrat în parametrii. În ceea ce privește condițiile climatice pot spune că ne-am încadrat în parametrii normali doar uneori temperaturile au depășit limitele normale”, a mai spus Bala Ionel.

Sursa:www.lupamea.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!