News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Restricții pe Dunăre, din cauza secetei

Restricții pe Dunăre, din cauza secetei

Restricţii de navigaţie pe Dunăre, din cauză că debitul fluviului a scăzut aproape la jumătate faţă de cotele normale pentru această lună. Căpitanii sunt obligaţi acum să reducă viteza în zonele cu probleme şi să nu supraîncarce navele. Altfel, vapoarele riscă să eşueze şi să blocheze şenalul navigabil.

Nivelul Dunării a scăzut mult în ultimele două săptămâni şi pe unele porţiuni s-au format praguri de nisip. Căpitănia portului Drobeta Turnu Severin a emis avertismente pentru comandanţii navelor, care sînt instruiţi să nu îşi supraîncarce navele.

„Trebuie să respecte avizele pentru navigatori. Viteză mai redusă, formare de convoi acolo unde este cazul, la praguri (...) Există pericole de punere pe uscat a navelor”, spune Liviu Bălulescu, căpitanul portului Drobeta Turnu-Severin.

Cea mai complicată situaţie este în dreptul unei comune din judeţul Mehedinţi.

Lla Gruia se înregistrează cel mai scăzut nivel al Dunarii, șapte metri, și se apropie de cota la care navele nu mai put circula în siguranță pe Dunăre.

În prezent, debitul Dunării a ajuns la jumătate faţă de media sa multianuală pentru august.

„Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş în intervalul 24-25 august a fost în scădere uşoară, ajungând la valuarea de 2200 metri cubi pe secundă”, spune Camelia Bărbuţiu, purtător de cuvânt Administrației Bazinale de Apă Jiu.

Sursawww.digi24.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu