Latest

latest

CALAFAT VIDIN: Efectele podului asupra economiei. PLUS, cât de des iau bulgarii MITĂ

luni, 23 septembrie 2013

/ by Calafat News
Înaugurarea podului Calafat-Vidin a crescut prezenţa companiilor româneşti în oraşul bulgăresc. De asemenea, turismul a înflorit în oraşul de peste Dunăre.

În cele mai multe cazuri, preţurile din cel mai sărac oraş din Bulgaria sunt mai mici faţă de cele din România şi locuitorii de pe malul stâng al Dunării profită de acest avantaj, scrie cotidianul bulgar Monitor, citat de Agerpres.

Numărul românilor care vin la Vidin pentru cumpărături sau se cazează la hotelurile bune din oraş a crescut cu aproximativ 20%, mai menţionează sursa citată.

Şi pe piaţa locală au intrat mai multe companii bulgare, specializate mai ales în domeniul materialelor de construcţii. Potrivit ziarului bulgar, exportul de produse alimentare spre România continuă, iar de curând românii au început să se intereseze şi de produse bulgăreşti din industria uşoară.

Mita e în floare la bulgari

Cei care ajung în Bulgaria trebuie să ştie că mita este un fenomen în floare. Astfel, timp de două luni şi jumătate, inspectorii din departamentul de securitate internă din Ministerul de Interne au verificat în secret 60 de echipe de poliţişti care patrulează pe străzile Sofiei şi şoselele din zonă. Rezultatele sunt şocante: o singură echipă nu a luat mită.

Sursa:www.evz.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!