Campanie de informare cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepţiei şi în Municipiul Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Direcţia de Sănătate Publică Dolj (DSP), în parteneriat cu Europrotector, Autoritaţile publice locale care au în subordine Cabinetele Școlare, Asistenții comunitari, Mediatorii sanitari, Cabinetele de planing familial şi Cabinetele de Medicină de familie cu prilejul "Zilei Mondiale a Contracepţiei", celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, va desfăşura campania de informare a populaţiei privind contracepţia, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2013, cu sloganul Tinerii informaţi iau decizii responsabile!

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale şi de conştientizare a femeilor de vârstă fertilă asupra riscului unei sarcini nedorite. Campania stimulează populaţia să-şi însuşească informaţii corecte privind metodele contraceptive şi sănătatea reproducerii. Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de femei,în special tinere. informate corect asupra metodelor contraceptive; creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie; scăderea numărului de sarcini nedorite; conştientizarea femeilor de vârstă fertilă asupra riscului apariţiei unei sarcini nedorite. Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.

DSP menţionează că în judeţul Dolj din anul 1994 funcţionează 7 cabinete de Planning familial, toate în mediul urban: 3 în Craiova şi câte unul în Bailesti, Calafat, Filiaşi şi Segarcea. În aceste cabinete îşi desfăşoară activitatea 12 medici generalişti cu competenţă în planificarea familială iar numărul de medici de familie din mediul rural  furnizori de servicii de planificare familială este de 175.

În ultimii ani  se constată o scădere a numărului de avorturi (mai ales a celor incomplete și provocate) și a ratei avortialitatii (numărul de avorturi raportat la numărul de nașteri). Astfel, daca în anul 2010 s-au înregistrat la nivelul județului 2.728 de avorturi din care 2088 avorturi incomplete și provocate și o rată a avortialității de 0.41,în anul 2011 numărul total al avorturilor s-a redus la 2.650, iar cel al avorturilor incomplete și provocate la 2031, pentru ca în anul 2012 numărul total al avorturilor să scadă la 2453, iar cel al avorturilor incomplete și provocate la 1759, iar rata avortialitatii a fost de 0.40.

Sursa:www.gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.