News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Sute de elevi s-au întors la şcoală cu râie şi păduchi

Sute de elevi s-au întors la şcoală cu râie şi păduchi

Peste 300 de elevi din şcolile doljene s-au întors din vacanţa de vară cu râie şi păduchi. Cazurile au fost descoperite în urma unor controale demarate în unităţile de învăţământ chiar în primele zile ale noului an şcolar. Spre surprinderea medicilor, elevii cu păduchi au fost descoperiţi cu precădere în unităţile de învăţământ din mediul urban.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, triajul epidemiologic după vacanţa de vară din acest an s-a realizat în 191 de şcoli din mediul urban şi 585 de unităţi de învăţământ din rural. Din cei 81.697 de elevi înregistraţi în documentele şcolare au fost examinaţi 51.990 de elevi din mediul urban şi 22.597 din rural, probleme fiind depistate la 662 de elevi. Cele mai multe afecţiuni au fost descoperite în şcolile din oraşe, înregistrându-se 403 de cazuri. Nici în mediul rural nu au fost puţine situaţii de acest gen, 259 de elevi fiind diagnosticaţi cu diverse probleme. Au predominat însă cele care ţin de igienă. Astfel, potrivit medicilor şcolari, în urma triajului epidemiologic au fost descoperite printre altele şi două cazuri de scabie (râie), unul într-o şcolă de la sat, iar celălalt în oraş. Cele mai multe sunt însă cazurile de pediculoză (păduchi), fiind întâlnite la 196 de elevi din urban şi 113 în rural.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu