Latest

latest

Controale în toate şcolile din judeţul Dolj

miercuri, 4 septembrie 2013

/ by Calafat News
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au început verificările în toate unităţile de învăţământ pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru noul an şcolar. Abia după ce aceştia vor evalua condiţiile din clase, grupuri sanitare, dar şi cantine, vor autoriza sau nu începerea cursurilor.

Echipele de control ale DSP Dolj vor verifica dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, dacă microclimatul este corespunzător. Vor fi inspectate și laboratoarele, sălile de sport și atelierele școlare. Printre aspectele urmărite de inspectorii sanitari, cu această ocazie, se numără condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dar şi din incinta unităţii şcolare. Echipele de control vor verifica dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător. Vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare.

Autorităţile sanitare au declarat că pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contravenţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

La începutul anului școlar trecut, acţiunile de control demarate de DSP Dolj au scos la iveală faptul că multe din unitățile de învățământ mai aveau multe de remediat pentru ca elevii să desfășoare în condiții optime activitatea. Aproximativ 200 de unităţi de învăţământ nu au primit autorizație sanitară de funcționare din partea inspectorilor DSP Dolj.

Sursa:www.lupamea.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!