News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Ajutor financiar pentru cei care se încălzesc cu radiatorul

Ajutor financiar pentru cei care se încălzesc cu radiatorul

Numărul doljenilor care vor solicita ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece va creşte semnificativ. Din acest an, vor primi ajutor şi cei care se încălzesc la radiatoare sau reşouri (folosesc energie electrică - n.r.), familii care s-au debranşat de la sistemul termic centralizat din cauza sărăciei. 

„Familiile doljene cu venituri mici care folosesc ca sursă de încălzire energia electrică şi nu au altă formă de încălzire pe timpul sezonului rece vor putea beneficia de ajutoare de la stat. Ajutoarele vor fi acordate diferenţiat, în funcţie de veniturile realizate de fiecare membru al familiei. Elementele de noutate aduse de ordonanţa de urgenţă sunt următoarele: instituirea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi pentru cei care utilizează energie electrică.

Ţinând cont de experienţa sezoanelor reci anterioare, se impune introducerea obligativităţii prezentării de documente justificative referitoare la componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei, dar şi efectuarea anchetei sociale la stabilirea dreptului, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite ce cu greu pot fi recuperate ori acordarea de ajutoare pentru mai multe sisteme de încălzire utilizate în aceeaşi gospodărie“, a menţionat Marius Simcelescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj.

Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică vor fi făcută cu aceleaşi limite de venituri ca şi în cazul ajutoarelor pentru gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, respectiv până la 615 lei/persoană.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii AJPIS Dolj vor avea o serie de instruiri cu primarii din judeţ. Doljenii trebuie să solicite cererile de la asociaţiile de proprietari, iar în perioada 15 septembrie-30 octombrie 2013 trebuie să depună documentele necesare.
În iarna trecută, 15.718 familii doljene au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 3.688 cu gaze şi 31.537 de familii au cerut ajutor pentru procurarea de lemne.

Sursa:www.gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu