Advertisement

Mănăstirea Maglavit îşi sărbătoreşte hramul

Calafat News
vineri, septembrie 06, 2013 | 15:59 Last Updated 2013-09-06T12:59:40Z
Numeroşi credincioşi din Oltenia şi nu numai sunt aşteptaţi duminică, 8 septembrie, de praznicul “Naşterea Maicii Domnului”, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Maglavit din judeţul Dolj.

La ceas de sărbătoare, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat în faţa bisericii sfântului aşezământ monahal.

Existenţa Mănăstirii Maglavit este legată de numele lui Petrache Lupu, un locuitor al Maglavitului, care, în perioada interbelică a avut mai multe teofanii în locurile unde se află mânăstirea. Piatra de temelie a sfântului locaş a fost pusă la 14 septembrie 1935 de către Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu. Lucrările de construire au fost suspendate din cauza războiului şi oprite definitiv în timpul regimului comunist. Abia după 1989 acestea au fost reluate, în prezent lucrându-se la finalizarea picturii interioare, realizată în tehnica frescă.

Sursa:www.lupamea.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Mănăstirea Maglavit îşi sărbătoreşte hramul

Trending Now

Advertisement