Latest

latest

Podul Calafat-Vidin, în întuneric. Aproximativ 200 de metri de cablul din reţeaua de iluminat a fost furat

joi, 12 septembrie 2013

/ by Calafat News
Hoţii au furat aproximativ 200 de metri de cablu din reţeaua de iluminat a podului Calafat-Vidin. Incidentul a avut loc la sfîrşitul săptămânii trecute.

Poliţia localdă din Vidin a declarat că podul a rămas în întuneric după ce hoţii au furat aproximativ 200 de metri de cablu din reţeau de iluminat. Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, a fost inagurat pe data de 14 iunie şi a fost denumit „Noua Europă“ („New Europe“).   România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Toate taxele rutiere vor fi încasate de statul român, iar bulgarii vor rămâne doar cu taxele feroviare. Pentru traversarea podului din Bulgaria în România, va fi percepută o taxă de cel mai probabil de 6 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trece gratuit.

Sursa:adevarul.ro
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!