Strategie de dezvoltare a zonei transfrontaliere România-Bulgaria

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
ARIES Oltenia implementează în calitatea sa de partener proiectul „Strategie Comună pentru Dezvoltarea Teritorială Durabilă a zonei transfrontaliere România-Bulgaria”, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (partener lider) şi alţi 10 parteneri din România şi Bulgaria. Proiectul se va finaliza în februarie 2014 şi se derulează în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară nr.1: Îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii, Domeniul de intervenţie nr. 2: Dezvoltarea reţelelor şi a serviciilor de informaţii şi comunicaţii în zona transfrontalieră. Mâine, ora 10.00, reprezentanţii ARIES vor face o prezentare în detaliu a proiectului pe regiunea Oltenia şi a rezultatelor intermediare ale proiectelor pilot. „Proiectul îşi propune armonizarea, la nivelul întregii zone transfrontaliere, a politicilor economice, sociale, de mediu şi culturale, în scopul întăririi coeziunii economice, sociale şi teritoriale şi a creşterii competitivităţii economice”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, managerul proiectului.

Unităţi din administraţia publică centrală şi locală, grupuri-ţintă

Proiectul va avea ca rezultate: rapoarte de evaluare asupra gradului de coeziune socială, economică şi teritorială, asupra competitivităţii economice şi de mediu a zonei transfrontaliere, o Strategie Comună de Dezvoltare Teritorială, o bază de date teritorială operaţională comună şi suport cartografic, un observator teritorial al zonei transfrontaliere, două proiecte integrate pilot şi cinci proiecte pilot sectoriale (economie, educaţie-resurse umane de dezvoltare, agricultură-îmbunătăţiri funciare, transport-infrastructură şi turism), schimb de informaţii şi diseminare de cunoştinţe, un brand de regiune transfrontalieră promovat la nivel european. Grupurile-ţintă vizate de proiect sunt unităţi din administraţia publică centrală şi locală, universităţi, institute de cercetare, firme care îşi desfăşoară activitatea în zona transfrontalieră România – Bulgaria

Sursa:www.cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.