Vacanţă în România. Pelerinaj în locul unde a trăit „Sfântul de la Maglavit“, Petrache Lupu, omul care a vorbit cu Dumnezeu

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Printre atâtea destinaţii de vis, de această dată am îndrăznit să vă propunem un loc unde, cu siguranţă, veţi simţi o legătură mai puternică cu Dumnezeu. Maglavit este locul magic, ascuns în inima Olteniei, acolo unde ciobanul Petrache Lupu a vorbit cu Dumnezeu.

„Adevărul“ vă prezintă, în cadrul celei mai frumoase campanii „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai din ţara noastră.
Comuna Maglavit este bine ascunsă între dealurile Doljului şi este situată la 79 de kilometri de Craiova. Peste tot sunt case mici; dincolo de garduri, însă oamenii au un suflet cald şi primitor, încât crezi că ai nimerit într-o altă lume. Maglavitul a devenit celebru datorită unui singur om: Petrache Lupu, ciobanul analfabet care multă vreme, după cum povestesc localnicii, a fost surd, gângav, sărac lipit, dar de o curăţenie sufletească imensă. El este omul care în anul 1935 a vorbit cu Dumnezeu. „Numele lui era Petre Lupu. Într-o vineri, viaţa lui s-a schimbat radical. Era foarte tânăr când i-a apărut în cale Dumnezeu, iar prima minune a început cu el. Din ziua aceea a auzit şi a putut să vorbească. «Moşul» i-a cerut lui Petrache Lupu să propovăduiască dragostea de Dumnezeu şi să-i îndemne pe oameni la căinţă“, a povestit Marin Iovan.

 Conform legendei, Dumnezeu i-a apărut pentru prima dată în cale lui Petrache Lupu pe data de 31 mai 1935, în locul numit „La buturugi“. Ciobanul a povestit că moşul bătrân cu barbă albă avea în loc de îmbrăcăminte peste tot numai păr alb ca mătasea de frumos, dat peste cap şi care-i acoperea corpul până jos la degetele picioarelor. „Moşul“  levita şi tot timpul îi spunea lui Petrache Lupu să nu îi fie frică. „Să te duci să spui la lume, la părintele, la primărie şi la biserică, că, dacă nu se potolesc, dacă nu ţin sărbătorile, dacă nu se lasă de rele, dacă nu vin la biserică, atunci foc, atunci ne rupe muncile“, erau sfaturile lui Dumnezeu pentru Petrache Lupu.  

Ciobanul s-a hotărât să nu spună nimănui nimic de teamă că o să râdă lumea de ea. Petrache Lupu s-a întâlnit din nou pe data de 7 iunie 1935 cu „Moşul“ şi a fost certat că a tăcut. Tânărul a spus că o să  spună absolut totul, însă nici de această dată nu a făcut nimic, iar în vinerea viitoare „Moşul“ i-a apărut din nou lui Petrache Lupu. Abia atunci a decis să îi facă lui Dumnezeu cunoscute cuvintele.    

Loc de pelerinaj la Maglavit     

Din ziua în care s-a dus vestea că ciobanul Petrache Lupu a vorbit cu Dumnezeu, comuna Maglavit a devenit loc de pelerinaj pentru credincioşi. Oamenii povestesc că ologii aruncau cârjele, orbii îşi recăpătau vederea, iar toată lumea vorbea despre minunile care se întâmplau zi de zi acolo. Petrache Lupu predica şi le spunea tuturor un singur lucru: „Dacă nu vă pocăiţi, din steaua mare care vine de la Răsărit va curge mult sânge pe pământul ăsta şi va fi foamete mare şi multă suferinţă“, spunea Lupu.  

Între anii 1935-1938, conform statisticilor, au trecut pe la Maglavit aproximativ de 2.000.000 de oameni. Au fost credincioşi care au venit pe jos de la mari depărtări, considerând că astfel le vor fi iertate unele păcate. În anul 1935 însuşi Episcopul Vartolomeu al Râmnicului a venit să se roage la locul vedeniilor din Maglavit. „Era plin aici de oamenii veniţi din toate colţurile ţării. Toată lumea aflase de minunile de la Maglavit. Petrache Lupu era un sfânt pentru toţi. Era şi normal, doar el a fost cel care a vorbit cu Dumnezeu. Pe mulţi ciobanul i-a scăpat de boală“, a spus un localnic.   Petrache Lupu a stat ani la rând în soarele verii de dimineaţa până seara. Îmbrăcat cu o cămaşă ciobănească şi o pălărie pe vârful capului nu a făcut altceva decât să dea oamenilor îndemnul pocăinţei. Salcia lângă care i s-a arătat Dumnezeu a devenit imediat loc de pelerinaj.
Ciobanul stătea ore întregi în genuchi pentru a-şi unge trupul în suferinţă.  

A avut de suferit   

Petrache Lupu a fost luat cu avionul până la cotul Donului pentru a sfinţi trupele, din ordinul personal al lui Antonescu. În momentul în care au venit comuniştii, ciobanul a avut intens de suferit. Oamenii vorbeau la vremea aceea că era torturat  şi aruncat în gropi cu şerpi sau ţinut pe grătare de fier, dar ciobanul nu a povestit niciodată prin ce a trecut.  

Petrache Lupu nu a câştigat niciodată bani dintre cei donaţi de credincioşi. Oamenii din Maglavit susţin că cei care au încercat să îi facă rău ciobanului care a vorbit cu Dumnezeu au avut de suferit. „Toată luma şti ce a păţit Florea Fântână. A vrut să ardă icoanele pictate după viziunile lui Petrache Lupu, iar din această cauză a orbit. A mers la cei mai mari medici, dar nimeni nu a mai putut face nimic pentru el. Şi-a recăpătat parţial vederea după ce a mers şi s-a rugat pe la mai multe mânăstiri“, a declarat Constantina Florea, localnică.    

Ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu a trăit aproape 90 de ani. Rămăşiţele pământeşti ale lui Petrache Lupu au fost dezgropate în anul 2009 din cimitirul Maglavit şi au fost mutate în mânăstirea de la Maglavit, aşa cum şi-a dorit în timpul vieţii ciobănaşul. Oamenii din Maglavit cred şi azi cu tărie că minunile făcute de Petrache Lupu au fost reale. Familia ciobanului susţine că acesta le-a spuns înainte de a muri că va veni sfârşitul lumii după anul 2000. „Petrache Lupu a dispărut, însă nu şi amintirIle lui. Pentru noi, a fost omul care a vOrbit cu Dumnezeu. Multă lume crede în minunile lui şi vine aici la mânăstire să se roage. Este un loc aparte“, a declarat un localnic.

Sursa: adevarul.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.