News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

1.600 de cazuri de viroze în Dolj

1.600 de cazuri de viroze în Dolj

Odată cu instalarea vremii reci, numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrate în județul Dolj a crescut.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a publicat raportul de evoluţie locală a infecţiilor respiratorii. Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.106 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 491 cazuri de pneumopatii acute şi nici un caz suspect de gripă (). Potrivit DSP Dolj, s-au înregistrat 1.597 cazuri de viroze respiratorii în judeţ, număr uşor crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară.

Virozele respiratorii apar la câteva zile de la infecție și pot dura apoximativ două săptămâni. Simptomele sunt: dureri de cap, febră, dureri de gât, nas înfundat și respirație dificilă strănut frcevent etc. Virozele respiratorii se transmit pe calea aerului și sunt provocate de unul din cele peste aproape 200 de virusuri.

Sursa:www.lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu