News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Calafat : Eveniment de informare privind fenomenele naturale şi antropice periculoase în lungul Dunării

Calafat : Eveniment de informare privind fenomenele naturale şi antropice periculoase în lungul Dunării

La finele lunii trecute, în Municipiul Calafat  s-au desfășurat mai multe activități de diseminare a rezultatelor proiectului european „Evaluarea hazardelor naturale și tehnologice în Lunca Dunării, la granița româno-bulgară, sectorul Calafat-Vidin – Turnu Măgurele-Nikopol”  finanţat  prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Proiectul este coordonat de Institutul de Geografie al Academiei Române din București, având ca parteneri din România Universitatea din Craiova şi Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică Cluj, iar din Bulgaria Institutul de Geofizică, Geodezie şi Geografie şi Institutul  de Geologie al Academiei Bulgare de Științe. Activitatea de diseminare s-a adresat atât autorităţilor locale  cât şi cadrelor didactice şi elevilor de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” din Calafat, la acţiune participând peste 40 de persoane, cadre didactice, studenti români şi bulgari.

Hărţi de expunere

Un rol important în organizarea acestor manifestări l-au avut Maria Bălan – directorul Şcoalii Gimnaziale „Gheorghe Brăescu”; Alin Ocneanu, director adjunct şi prof. documentarist Gianina Vlădan de la aceeaşi unitate de învăţământ. În cadrul evenimentului, o echipă de cercetători de la Institutul de Geografie a prezentat hărţi de expunere la evenimente naturale extreme, cum ar fi inundații, secetă, fenomene meteorologice periculoase, eroziune, precum și la accidente tehnologice și poluarea apei potabile. Un accent deosebit s-a acordat vulnerabilității comunităţilor umane la hazarde hidrologice (inundații) şi climatice (secetă, grindină, precipitații excepţionale, valuri de frig, îngheţ şi brumă).

A fost instalat un panou informativ

De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de costientizare a populatiei în ceea ce priveşte reacţia la fenomene periculoase din spaţiul româno-bulgar cuprins între Calafat-Vidin şi Turnu Magurele-Nicopole al Luncii Dunării printr-o serie de campanii de teren menite să disemineze rezultatele proiectului prin diverse materiale grafice accesibile mai multor grupuri ţintă (elevi, studenţi, proprietari de terenuri, factori de decizie locali etc.) La iniţiativa edilului Mircea Guţă şi a viceprimarului  Doru Mituletu în Municipiul Calafat a fost instalat un panou informativ ce cuprinde cele mai importante rezultate ale proiectului. Cu ocazia acestor acţiuni de conştientizare a populaţiei asupra fenomenelor naturale şi tehnologice care pot afecta mediul şi comunităţile locale din Lunca Dunării, participanţii au primit o serie de materiale promoţionale.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu