News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Pedepse reduse la apel pentru traficanţii de droguri ai lui „Fifa”

Pedepse reduse la apel pentru traficanţii de droguri ai lui „Fifa”

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au soluţionat apelurile declarate de patru din cei cinci membri ai grupării care se ocupa cu vânzarea canabisului în Calafat, zona limitrofă, dar şi în Craiova. Trei dintre inculpaţi au obţinut reducerea pedepselor, cel mai avantajat de decizia magistraţilor fiind furnizorul drogurilor, care a obţinut reducerea pedepsei de la 10 ani, cât primise pe fond, la 4 ani de închisoare. Hotărârea pronunţată pe 28 noiembrie a.c. de Curtea de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că, Andrei Mihai Firu, din Calafat, Marian Lucian Toader, din aceeaşi localitate, Gabriel Constantin Şuncă, Edi Andrei Catană şi Ionuţ Cătălin Golea au fost trimişi în judecată pe 28 mai a.c., de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic internaţional de droguri. Pe 9 iulie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat soluţia în dosar, având în vedere că toţi inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecaţi cu aplicarea prevederilor art. 320 ind. 1 Cod de procedură penală vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Cea mai mare pedeapsă a primit-o furnizorul drogurilor, Marian Lucian Toader, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Andrei Mihai Firu a primit 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Gabriel Constantin Şuncă 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare, faţă de toţi trei fiind menţinută arestarea preventivă. Catană şi Golea au scăpat mai „ieftin”, fiind condamnaţi la câte 1 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 8 luni.

Cu excepţia lui Ionuţ Cătălin Golea, ceilalţi patru inculpaţi au declarat apel, care a fost soluţionat săptămâna trecută, pe 28 noiembrie, de judecătorii Curţii de Apel Craiova. Instanţa a admis apelurile formulate de inculpaţii Marian Lucian Toader, Andrei Mihai Firu zis „Fifa” şi Gabriel Constantin Şuncă şi a respins ca nefondat apelul formulat de inculpatul Catană. Rejudecând, instanţa l-a condamnat pe Toader la 4 ani închisoare (faţă de 10 ani cât primise la Tribunalul Dolj), menţinându-i arestarea preventivă, Andrei Mihai Firu a primit 3 ani de închisoare, fiind menţinută arestarea şi faţă de el, iar lui Şuncă judecătorii i-au suspendat pedeapsa de 1 an şi 8 luni cu executare pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 8 luni. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gruparea a fost destructurată pe 31 martie a.c., când a fost prins în flagrant Andrei Mihai Firu în timp ce ridica de la un microbuz un colet expediat din Spania de Marian Lucian Toader. La controlul pachetului, s-a constatat că acesta conţinea aproximativ 400 grame de canabis şi un gram de substanţă albă ce părea a fi cocaină. Firu a fost reţinut de poliţişti, imediat fiind efectuate 5 percheziţii la domiciliile celorlalţi membrii ai grupării, în localităţile Calafat, Moţăţei şi Craiova, în urma cărora au fost ridicate alte 115 grame de canabis, 9 plante de canabis în ghivece şi suma de 2.500 lei, provenită din vânzarea de droguri.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu