News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Falsuri privind identitatea depistate la P.T.F Calafat

Falsuri privind identitatea depistate la P.T.F Calafat

Lucrătorii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, au depistat ieri două persoane care încercau să intre fraudulos în România, una folosind acte de identitate false, iar cealaltă prezentând documente care nu îi aparţineau, se arată într-un comunicat.

Aseară, la PTF Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, o femeie care călătorea cu un autoturism marca Volkswagen şi care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate bulgărească. După verificarea documentului, poliţiştii au constatat că acesta este fals. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că femeia este cetăţean bulgar, ea declarat că şi-a procurat cartea de identitate din Bulgaria, de la un cetăţean ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 100 leva. A procedat în acest mod deoarece ştia că are interdicţie de a ieşi din Bulgaria, fiind cercetată penal pentru furt, dar dorea să ajungă în Germania.

După aproximativ o jumătate de oră, tot la PTF Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Nissan, un bărbat care a prezentat la control un titlu de călătorie pentru străini şi permis de şedere, ambele eliberate de autorităţile italiene. Verificând documentele, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu corespunde cu cea din fotografii, iar în urma verificărilor efectuate împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari s-a stabilit că aceasta este un cetăţean ghanez, în vârstă de 35 ani. În cadrul primelor cercetări, bărbatul a declarat că deţine permis de şedere în Italia, a plecat din Germania în urmă cu şapte zile, iar în Croaţia a pierdut documentele de călătorie, moment în care a sunat un prieten, care i-a adus documentele cu care s-a legitimat.

În ambele cazuri, conform protocolului româno-bulgar, persoanele şi documentele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu